fredag 26 augusti 2011

Vare sig man vill det eller ej ...

... så får man nog resignera, eller börja njuta, lite beroende på vilken människotyp man är, för det känns tydligt i luften att sommaren dragit sin sista suck, och hösten har kommit. Med ilfart i år, verkar det som, det är inte ens två veckor sedan barnen hade shorts och linnen och klagade på att det var för varmt. Så jag gör som en av mina favoritsångerskor, Agnetha Fältskog i "Sealed with a kiss" - jag säger "goodbye to the summer". Visst har hon en underbar röst!


Ett av många skäl till att jag gillar Sverige är just att vi har årstider. De riktigt heta sommardagarna, när jag inte vet var jag ska ta vägen för att komma undan värmen och fläktarna går i timtals utan att det blir svalare, är mig lika kära som de riktigt kärva vintermorgnarna då det är tvåsiffriga minusgrader och det knarrar och knakar under skorna, och inga kläder i världen kan hindra kyla från att bita i kinderna. Jag tror att det beror på att jag är en "gilla läget-person". För det är ju nu en gång så att det inte lönar sig att klaga på sådant man inte kan rå över. Så då är det bättre att göra det bästa av situationen, ta av eller på kläder, skotta eller fylla poolen!

Men hösten är ju en så vacker årstid! Färgspelet i träden tröttnar jag aldrig på att se, och det är fantastiskt att man kan gå ut i skogen och plocka sig hinkar och korgar fulla med svamp och bär, som man sedan kan njuta av tills nästa höst.

Höstfärgerna, de murriga bruna, varma röda och milda beige är ju mina favoritfärger. Det mesta i mitt hus går i de färgerna, förutom köket som fått en tuffare stil i vitt och grått. Kanske ni som jag gillar tända ljus, mysa under härliga quiltar med gott kaffe (eller te om man är mer åt det hållet) och kanske smakar på en egenhändigt tillverkad äppelpaj med havregryn och mandel och med tjock vaniljsås till. Mumma!


Vi fick en massa äpplen av en arbetskamrat och även om jag inte börjat göra något av frukten ännu, så vet jag att när jag väl sätter igång fixar jag pajer till både mig och grannarna!


Men min blogg handlar ju om vad jag syr - mest i alla fall - så nu ska jag visa den höstbonad som jag började på för någon vecka sedan. Med ett broderi från JuJu och en text jag diggat själv välkomnar jag både hösten och gästerna i hallen med den här bonaden, gjord av bara scraps!


6 kommentarer:

Gunilla.B sa...

Härlig höstbonad!
Kram Gunilla

Buttons sa...

kanonfina grejor du gör, blir alltid inspirerad då jag kikar in här. Ostlöpe undrar jagomdet finns här ? Jag ÄLSKAR ost, och det skulle verkligen vara kul att fixa eget.
Vet inte om jag håller med om att minusgrader är så himla kul, men att gilla olika är också bra.
Kramar

Agneta sa...

Fin höstbonad!
Men ännu i dag är det sommarvärme på Åland. Nätterna är nog kyliga redan så hösten är nog på kommande.
Kram

Squirrels do Sew sa...

Jättegullig höstbonad och äppelpajen såg mycket god ut.
Lotta

Floridatjej sa...

oj, nu har jag varit här så många gånger du börjar väl tro att du har en "stalker"......gillar din sida.......så många bra råd, och tänkte hitta svar på hur jag lägger in en klickbar knapp där jag kan ha ett separat fotoalbum på min blogg, men kom på att jag är ju på bloggplatsen, och den funkar förstås annorlunda.
Ha en finfin söndag.

Floridatjej o Buttons sa...

oops igen Buttons och Floridatjej ........samma typ ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...