fredag 5 augusti 2011

Smarta nyheter från Clover

Om ni precis som jag älskar nya sytillbehör så ska ni fortsätta läsa här!

Clover har ju länge legat i framkanten när det gäller att hitta nya smarta lösningar på olika tekniker som funnits länge. Sällan har väl yoyo:s blivit så poppis om det inte var för clovers yoyo-tillverkare.
Yoyo-tillverkare för hjärteyoyos.

Yoyo-tillverkare för blomsteryoyos.
  
Yoyo-tillverkare för klassiskt runda yoyos.


Men de här var helt nya för mig!

Yoyo-tillverkare för fjärilsyoyos.

Yoyo-tillverkare för ovala yoyos.Yoyo-tillverkare för fyrklöversyoyos.

Men det var långt ifrån allt som jag blev sugen på! Titta här hur enkelt (?) man kan göra Kanzashi-blommor av olika sorter:

 


 


Här är en video som visar hur man använder mallarna:
De här blommorna kan man förstås tillverka på andra sätt, men Clovers produkter brukar hålla vad de lovar, vara prisvärda och inte gå sönder!

Det finns också andra blommor att skapa med Clovers mallar - de här gillar jag:Den mallen används så här:

En annan smart och praktisk nyhet är de här clipsen. Om ni som jag ibland sytt i tjockare tyger, eller haft tjock vadd så vet ni att nålarna både kan glida och till och med gå av. Med de här clipsen slipper man både glid och halva nålar, och dessutom är de platta på undersidan så att de inte ska fastna! Smart!


Nancy Zieman har länge varit clovers "kändis" och hennes produkter verkar både smarta och prisvärda! Hon har bland annat ett gäng med mallar för olika block och väskor.
   
Här är quiltblockens mallar:

  
    
Alla vet väl hur man genom att sno garn runt två cirklar med hål i mitten kan få tofsar - "pom-poms". Jovisst, men för åtminstone mig är slutresultatet alltid en överraskning. Såklart har Clover insett behovet av att kunna göra exakt lika stora pom-poms, och skapat en hel serie pom-pom-tillverkare i olika storlekar. Dessutom finns en hjärtformad!

 


Få se vilka av dessa man kan köpa på kommande syfestival!  =O)2 kommentarer:

Carina i Ockelbo sa...

vilka skojiga blommor å annat man kan göra av de där yojos.
Själv har jag igår börja med någe nytt . JAg virkar av trikåtrasor kolla in i min blogg.

eva sa...

Har precis denna sommar för första gången provat tillverkning av yoyon med hjälp av dessa verktyg - och mot all förmodan tyckte jag att det var riktigt skojigt. Nu växer ju nyfikenheten när du visar att det finns så mycket andra varianter av dessa. Vill nog prova flera framöver!
Ska som du säger bli kul att se hur lång tid det tar innan dessa finns att tillgå. Tack för tipsen!
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...