torsdag 11 augusti 2011

En liten maskinbroderipresent till er!

Dagens andra inlägg - WOW!

Eftersom så många varit så snälla och skrivit positivt om symaskinsnålsinlägget från häromdagen, så triggade det mig att fixa en liten present till er! Det är en sorterare för symaskinsnålar som kan komma väl till pass, nu när ni vet skillnaden mellan nålarna, och vikten av att använda rätt nål till rätt projekt! Den ser ut så här:


För er som inte har broderisymaskin, eller någon snäll sykompis som ni kan få hjälp av, så fungerar det förstås att använda min idé och brodera för hand också.

Ett annat alternativ är att man pressar fast en tygbit (vanligt tyg!) på en bit freezerpaper och sedan skriver ut bilden av designen (som finns med i zippen) i en bläckstråleskrivare. Sen lägger man lite dukvadd bakom och slutligen en bit filt ovanpå. Sy sedan runt om alltihop förutom en liten vändningsöppning. Skär av hörnen och vänd och sy ihop för hand. Då kan det vara fint att sy raksöm i de raka strecken.

Hoppas min lilla present glädjer någon i alla fall!

Zippen med både instruktion, bilder och de vanligaste broderiformaten hittar du här.

6 kommentarer:

Squirrels do Sew sa...

WOW, vad fint och vilken ordning man har då. Tack! Lotta

Bibbi sa...

Den var bra... tack snälla! Infot om nålarna var också jättebra!!
Kram Bibbi

Nina sa...

Tack Agneta! Nålarna hamnar lätt huller om buller i sina förpackningar så att man till slut inte vet vilka som är använda och inte. Det räcker ju att försöka hålla ordning på de olika soreterna. Jag ska absolut sy sorteraren!

Rose-Marie sa...

Tack snälla Agneta, så praktiskt och fin
Kram Rose-Marie

Karin sa...

Tack så mycket!
Jag har ockås haft den här ideén men inte kommit till skott. Du skulle se min "lapp för använda nålar" med skriven text (kulspetspenna) liggande bredvid den dyra brodermaskinen.....skämmigt. Ska försöka få ordning på det nu:)
Kram Karin

Marianne´s hantverk sa...

Tittar in igen. Hemma nu och har skrivit ut Din lektion om nålar. Måste titta tillbaka på Din blogg.
Kan inte följa alla blogginlägg, datorn tar så himla lång tid i sommarhuset
Kram och än en gång tack
Marianne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...