tisdag 23 augusti 2011

Gratis är gott!

Tycker du om att läsa quilttidningar? Det gör jag - mycket! Det är härligt att bläddra och fundera, inspireras och njuta av nya idéer och härliga quiltalster. Men för mig har det blivit lite av ett problem - jag har inte plats! Det spelar ingen roll hur många tidskriftssamlare jag köper, mina quiltidningar (som praktiskt taget är de enda tidningar jag behåller) verkar föröka sig själva.

Men det finns flera tidningar som insett att det ju går (nästan) lika bra att läsa sin quilttidning online, så länge man har "evig" tillgång till upplagan och då den är möjlig att skriva ut, exempelvis som pdf-fil, eller bara just det mönstret man vill använda sig av. 

Flera av de mycket kända quiltmagasinet erbjuder digiala upplagor av sina tidningar, men jag vet bara några som faktiskt är 100% gratis - jo, du läste rätt, du kan få kostnadsfria prenumerationer av följande tidningars online-upplagor:

Down Under Quilts - som jag prenumererat på online i flera år! En underbar tidning.

Down Under Textiles, som jag hittade idag - hoppas den är lika bra som systertidningen ovan. Bland annat handlar den om de material som vi testar - Lutradur och Angelina för att nämna några.

Creative Expressions passar också bra för alla som gillar att sy, brodera och quilta, och innehåller även annat pyssligt.

Alla de här tidningarna hittar du här och det är bara att skriva in sitt namn och sin e-postadress så kommer en länk till tidningarna nästan genast.

Gillar du maskinbroderi så har du förstås redan kikat i Designs in Machine Embroidery, eller? Deras tidning kan man läsa gratis online någon månad efter att den publicerats, men vad gör väl det! Du får dessutom tillgång till en mängd gratisbroderier som det länkas till i varje upplaga. Du läser tidningarna här och de finns ända från 2008!

Det finns en annan kostnadsfri onlinetidning, men den är (tyvärr) så reklamspäckad att man bläddrar rätt fort genom den. Å andra sidan får man massor av gratismönster, som i och för sig finns att leta rätt på (de flesta) online, men här är de samlade. Onlinetidningen heter Quiltposium från Sew Many Places och du hittar den här där du också registrerar dig. Det är dock inte alls en tidning i klass med de ovan nämnda!!


Jag tänker också passa på att berätta om en quilttidning som bara finns online. Den heter "The Quilt Pattern Magazine" och började produceras i januari 2011. Den kostar i och för sig en slant (ca 14 dollar/år vilket är ca 90 kr) och då får du 13 nummer, alltså mindre än 7 kr/nummer. Du kan kika lite i innehållsförteckningarna i äldre tidningar för att se om det är en tidning i din stil.

Läs mer om den tidningen här.

Annars, när det gäller vanliga quilttidningar gillar jag Quilter's Newsletter (som förr hade också Magazine sist i namnet) mer och mer, och just nu såg jag ett jättebra erbjudande, du kan prenumerera på både Quilter's Newsletter och Love of Quiltning under ett år (6 nummer av vardera tidning) för $ 49, vilket är ca 310 kr, alltså drygt 25 kr per nummer. I pressbyrån här i stan betalar jag mellan 90 och 120 kr/quilttidning ... Erbjudandet hittar du här.

Men börjar jag med det erbjudandet så vet jag att jag också gärna vill ha McCall's Quiltning, och Quick Quilts och då spränger jag bokhyllan ...


2 kommentarer:

Katarina sa...

Tack för tipset! Måste nog provas.... Det kom strax efter att jag såg att Down under textiles nya nr fanns att beställa....Kram Katarina

jette sa...

Down Under Quilts har jeg også abonneret på siden det begyndte at udkomme, men jeg må indrømme at lige præcis quilteblade vil jeg hellere have på papir - så jeg får sjældent gjort andet end at kigge det hurtigt igennem.
Det er mange år siden jeg har abonneret på QNM (sådan hedder det nu stadig for mig) Jeg har endnu de blade, som jeg fik i slutningen af 80erne og begyndelsen af 90erne. Dengang gik man i banken og fik lavet en check på beløbet (og betalte 50 kr. for at få det gjort) sendte den af sted sammen med bestillingssedlen og håbede på, at det hele nåede frem til rette vedkommende. :-)
Jeg har tit haft lyst til at abonnere på det igen - og nu er det jo betydeligt nemmere at betale!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...