tisdag 23 augusti 2011

Det här sydde jag av vinsten!

Kommer ni ihåg att jag tävlade i servettasktävlingen hos Annika som har bloggen quiltar och silver? Jag hade ju bra flyt där, så häromdagen kom en vinst i brevlådan, nämligen de här söta kattygerna!


Tusen tack Annika, de här tygerna var så söta att jag nästan omgående började skära i dem.

Jag använde en teknik som jag lärt mig av härliga Billie Lauder för att få så olika 4-patches (ultimate scrappy, som Billie säger) som möjligt. Kolla den här videon!

När jag hade sytt mina 4-patches så tog jag fram min Square-in-a-Square-linjal och varvade runt mina 4-patches enligt option 1. Den kan du se här om du glömt eller aldrig lärt dig! Square-in-a-Square-tekniken, eller SNS som proffsen säger lär du dig snabbast och enklast på kurs med Liz som är certifierad lärare i tekniken. Hos henne kan du också köpa alla böckerna och de två linjalerna (stor och liten) som man använder för att sy SNS. Liz har kurser över hela Sverige och du kan läsa mer på hennes hemsida där du också kan köpa tyger.


Åter till mina lappar. Helt plötsligt visste jag exakt vad det skulle bli - ett babytäcke åt en kille, förstås. Fram med lite matchande tyger och så till verket! Det kändes lite uppfriskande att inte bara sy i babyblått, måste jag säga! Det här blir ett tuffare täcke med inslag av grönt som nästan går i lime och det mörka tyget tar upp alla de andra färgerna perfekt. Mönstret på det är helt "barnovänligt" men jag tycker om personliga presenter!

Så här långt har jag kommit med täcket och förhoppingsvis hinner jag quilta täcket idag eller imorgon senast. Ska fundera lite mer på vilken quiltning som passar först. Det kommer att bli ett fint täcke när det är färdigt, det är jag säker på, även om det ser lite knöligt ut nu ... =O) När det är färdigt ska jag visa närbilder både på quiltning och piecingen.


3 kommentarer:

Katarina sa...

Snyggt! Kram Katarina

Annika sa...

Vad kul att få se vad du gjort av tygerna. Jättesnyggt redan nu, skall bli spännande att få se det färdiga resultatet. Kram Annika

Squirrels do Sew sa...

Snyggt / Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...