tisdag 16 augusti 2011

Necessär och pennfodral +början på en höstbonad

Det går rätt fort att få ihop både necessärer och pennfodral, speciellt såna här som jag sytt som har vare sig  någon "böj" upptill eller något kantningsband som ska skråddskäras. Jag tog mig samman och gjorde en länge påtänkt necessär och sydde dessutom ett snabbt pennfodral av ett patchworkrutigt tyg.


Det japanska glansiga tyget köpte jag för säkert 2 år sedan med en necessär i åtanke ... Det rutiga är ett presenttyg från en av listtjejerna, tusen tack goding!

Efter det gav jag mig i kast med en höstbonad, där jag använde ett maskinbroderi tillsammans med egenhändigt diggade bokstäver. Som ram runtom bonaden gjorde jag mig av med lite brun/beige scraps och även om jag inte är färdig ännu så känns det som om bonaden kommer att pryda sin plats i hallen. Men eftersom den inte är färdig så får ni bara kika lite grand på de sammansydda scrapsen! Förhoppningsvis kan jag visa ett färdigt resultat ikväll eller imorgon.


Imorgon börjar skolan igen, så idag är sommarens sista lovdag. Det känns alltid lite speciellt när sommaren liksom får ett avslut en viss dag, trots att det ju kommer massor av fina, varma dagar än. Idag tar jag barnen till Fyrishov som avslutning och som inledning på skolåret, Anton börjar 2:an och Simon ska bli en ettakluddare!1 kommentar:

Squirrels do Sew sa...

Vilka fina necessärer. Höstbonaden blir kul att se. Det är jättehäftigt att använda bokstäver/siffror istället för vanliga broderier // Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...