måndag 31 januari 2011

Vad ger vi för vår hobby?

En liten fundering - hur mycket spenderar man egentligen som quiltare? Jag och många med mig har ju ett sprängfyllt skåp med tyger vi köpt, och sen är det ju alla tillbehör också, linjalerna, rullskärarna, mönstren, böckerna, quilttidningarna, sprayen, knapparna, blixtlåsen, tråden, vadden o.s.v. o.s.v.

För det spelar tydligen ingen roll hur mycket man har - det går alltid ALLTID att köpa mer! Och det gör i alla fall jag! Alltid är det någon linjal eller något annat man ser på syfestivalen, t.ex. som är så frestande att man inte kan låta bli att handla! Jag menar inte att man ska fundera på om man slösar, jag är övertygad om att vi bara lever en gång, och åtminstone jag tänker ha kul under "min gång"! Dock inte så kul att vi inte fixar att betala månadskostnaden eller har mat att ställa på bordet, någon måtta får det till och med vara för en quiltare! Men att dö sittande på en stor hög med pengar kan eventuellt glädja arvingar, men jag tycker det är så mycket roligare med ärvda saker som faktiskt betyder något. Som t.ex. den bild jag valt från min farmors mors sömnad i rubrikbilden. Det är verkligen ett häftigt arv!


En annan ärvd quilt, antagligen från samma kvinna,
den den är omärkt så jag kan bara gissa. En vild quilt
med både olika block och tygkvaliteter! Härlig!

Sen tror/misstänker jag att flera gör som jag, surfar runt, hittar någon fin sida, fyller en "inköpskorg" och fantiserar om vad den kan bli, och sen slutar det med att man bara stänger sidan utan att spendera en krona! Ganska bra för mig i alla fall, annars skulle min tyggarderob inte förslå speciellt långt!

Fast med elpriserna som råder så kan i alla fall vi quiltare få ett gott ekonomiskt skäl, vi syr varma quiltar och lägger i sofforna så att man i alla fall slipper frysa, även om man får dra ner en grad eller två. Vad säger ni - ska vi inte föreslå för Maud att ROT-avdraget också borde gälla de som beställer quiltar av oss hantverkare? Vi skulle få bra betalt för jobbet och vi skulle värma hela landet!

Min fråga är mer en "nyfiken på" och det skulle vara roligt om ni besökare klickade i frågeformuläret här bredvid!


2 kommentarer:

Suzanne sa...

Jag har tänkt samma sak, och då som en ren försäkringsfråga.
Skulle, gud förbjude, huset brinna ner till grunden, har vi då en aning om vad våra syrum är värda? Och ännu värre, är försäkringsbolaget beredd att ersätta det förlorade? För oss quilttokiga är det ju helt normalt att ha allt detta i ett hem. Men anser försäkringsbolaget att det är det?
Hmm...måste nog kolla det här ordentligt.
Kram/suzanne

Anonym sa...

Härliga quiltar
Kram Rose-Marie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...