tisdag 25 januari 2011

Nya tyger till min stash!

Visst är det en alldeles speciell känsla när man får hem ett paket med tyger? Jag fick ett Global Priority igår från Fat Quarter Shop, med både charm packs och en Jelly Roll, fast jag undrar om Moda tagit patent på namnet, verkar inte få stå på andra tyger. De tyger jag köpte för att utmana mig själv var:
En jelly roll av tyget "Tea Garden" skapat av Westministerdesignern Dena Fishbein. Här kan du se alla tyger som ingår i kollektionen och om du vill får du ett mönster gratis där också.

 Jag är alldeles för ensidig i mina tyginköp har jag insett, så i år ska jag försöka skärpa mig och sy av nya fräscha tyger. Ett annat tyg jag föll för var "Innocent Crush" av Anna Maria Horner. Det blev ett par charm packs.

Tygerna i den här kollektionen kan du se här.


 Shopping utan MODA-tyger är för mig numera nästan omöjligt, så det slank ner ett jultyg också i form av charm pack.
Visst ser den "smaskig" ut? Tygerna inuti är så fina - kolla här. Passar till mycket mer än bara jul!

Igår satte jag latex och silicon längs med vissa kantlister och sånt i köket. Tog en himla tid, men vilken skillnad i finish det blev!

Men såklart kan inte en dag gå utan en sväng in i syrummet. Jag hade köpt en härlig MODA Scrapbag som innehöll remsor av kollektionen "Martinique" från 3 sisters. Vilka tyger! Kolla här. Jag tog bort de vinröda remsorna först och skar sen så att alla till slut blev 2" breda. Jag sydde flera olika set för att sen använda dem som bårder när jag kommer igång med den BOM (Klicka på den söta fågeln till vänster för mer info) som jag lovat mig själv att testa i år. Jag gör som hon föreslår, syr blockrutorna färdiga först och broderar sen. Kanske blir det lite enklare att så färdigt om själva blocken redan är klara. Jag funderar på en annan "setting" än vad hon valt, men det blir en senare fråga!1 kommentar:

Neoma sa...

Å så roligt att få hem ett paket med tyger! Min senaste inhandling bestod (tyvärr) mest av vadd, tråd och andra "tråkiga" tillbehör. Längtar så tills jag ska handla tyg nästa gång!

Jag gillade "Innocent Crush" väldigt mycket!
/Mari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...