fredag 4 mars 2011

Sy av smulor ...del 4

Det rullar snabbt vidare med min quilt. Den blir i "soffmysstorlek" och går därför lätt att quilta i Toppis! Ungefär hälften är redan färdigquiltat. Jag valde det där fjärilsmönstret som jag tipsade om häromdagen, ett jättelätt quiltningsmönster, nästan enklare än stipping!


Här ser ni också den läckra mossgröna färgen som fleecen har. Det är lättare att visa ett quiltningsmönster om man inte ser själva piecingen, tycker jag. Jag tog en liten paus nu, för att få i mig lite kaffe och spola undertråden.

Kantningen ska jag fixa till av scraps i grönt, har jag tänkt. Jag har ju färdigtillskurna remsor som man lätt kan sy ihop, men jag måste kolla om scrapsen räcker, annars blir det ett tyg från stashen. Den ja, man skulle ju lätt kunna tro att jag syr så mycket att det inte blir någonting kvar, men då bedrar man sig! I mitt tygskåp verkar tygerna multiplicera sig själva, det är och förblir knökfullt, oavsett hur mycket jag syr. Jag tror inte ens att ett självtillsatt inköpsförbud för tyg skulle hjälpa nämnvärt, och varför skulle jag inte passa på att shoppa nu, från USA, då dollarn är så billig att man kan köpa de allra senaste tygerna för ungefär 60 kr/yard! Får väl fundera på att köpa en till tyggarderob istället. SÅ kreativt löser man förvaringsproblem!

Kaffe!


10 kommentarer:

Unknown sa...

Flott quilting du syr på resteteppe ditt.

Quiltepigen sa...

Det er en rigtig flot Quilting Agneta.

pialuttan sa...

Det blir kalasfint Agneta! Men handla mer...? Ojojoj, jag ska inte tänka på det ens! Måste få sy mera först några år, haha!
kramen, pia

Rose-Marie sa...

Snyggt jobbat Agneta
Kram Rose-Marie

Katarina sa...

Kviltningen ser verkligen fin ut! Det vill till att ha plats för ytterligare en garderob då:-))Vilket inte finns hos mig.... Kram Katarina

Marianne´s hantverk sa...

Så fint quiltat, där är jag fullkomligt novis.Kanske man kan träna med att rita upp mönster på vliselin Kram och tack för titten hos mig.

Gunilla sa...

Fin frihandskviltning!
Du vet väl att Fabric Shack just nu bara tar $ 7.- för frakten till Sverige+
Kram

Marianne´s hantverk sa...

Tack för tipset om hur jag kan träna att quilta,Jättesnällt av Dig. I morgon ska jag träna på att rita mönster. Sitter och väntar på att se vem åker ut ur Lets Dans Många många kramar.

Rebecka sa...

Det var ju inte speciellt snällt att påminna om dollarns läge just nu. För mig räcker det tyvärr inte med att köpa en ny garderob för den får inte plats någonstans. Nä, jag måste köpa ett nytt hus innan jag får frossa loss i nya tyger...
Rebecka

Sew Create It - Jane sa...

Your butterflies look fantastic!! Good Job!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...