onsdag 9 mars 2011

Babytäcke på beställning... del 3

Jag bestämde mig för att snabbrita en nalle själv och sen klippa ut delarna lite på skrå, för att få en helt personlig nalle. Det fungerade bättre än jag hade hoppats och nallen fick rätt uttryck i ansiktet, något som ibland är svårt att få till. Jag använde ett melerat brunt tyg till själva nallen och de andra delarna har jag sytt av ett batiktyg, eftersom de är så levande. Så här blev det:

Det är en rejält stor nalle, som ni ser om ni kikar till höger där min symaskin sticker fram. Ännu har jag inte fäst samman applikationen, eftersom jag funderar på om det inte är bättre att maskinbrodera dit namnet som ska vara på magen först. För jag har ingen lust att sy om hela applikationen om magen skulle krångla! =)

Det blir nog också så att jag försöker få dit lite mer tredimensionell känsla med hjälp av sömmar när jag syr, t.ex. tror jag att lite vitt i själva ögat får det levande. Att applicera så små delar är sällan snyggt, tycker jag.

Inte heller har jag bestämt någon mun ännu. Lite av charmen med nallar tycker jag är att de ser lite sorgsna ut, nämligen ... men jag ska testrita flera munnar så får vi se vad jag faller för. Funderar också på att sy dit ett hjärta, men har inte bestämt mig.

Vad tror ni, ska jag brodera bara namnet eller också födelsedatumet på magen? Jag tänker inte använda några jättebokstäver, så det borde få plats. 

6 kommentarer:

Lizzan sa...

Namnet på magen är nog full tillräckligt, men vill du jobba lite mer så kan väl datumet sitta på ena foten, klockslag på den andra och vikt & längd på händerna ;)
Kommer bli gulligt och personligt hur som helst!!
Kram Lizzan

Ladyronja sa...

ser helt toppers ut Agneta och for en nalle, den har vacker, gleder meg til at se fortsetningen.
kram

Ladyronja sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ladyronja sa...

urseckta Agneta men jag tror den hang upp seg så det kom en hel haug av samma kommentaren

kram från audi

Squirrels do Sew sa...

Ursöt Nalle Agneta. Nu ställer jag säkert hela din värld på spets men jag tycker faktiskt inte du ska brodera namn etc på Nallen. Jag tycker Nallen ska få vara den fina Nalle den är.
Jag skulle hellre göra en etikett på baksidan där jag skrev detta/Lotta

Rose-Marie sa...

Men vilket underbart babyquilt och snygga tyger. Nallen är ju pricken över i
Kram Rose-Marie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...