söndag 27 mars 2011

Tänk om man kunde skapa sitt eget tyg ...

i exakt den färg och med det mönster i den storlek som man själv vill....och att det inte gjorde ett alltför stort hål i plånboken. Vet ni vad? Nu kan man det!

Inga som helst begränsningar - faktiskt tycker jag att det var förhållandevis billigt, jämfört med vad vi betalar för quilttygerna här i Sverige.

 Till saken: Det finns ett företag i USA som heter Spoonflower. De skapar tyg efter dina önskemål, och inte bara quilttyger utan också andra tyger. Vill du skapa dig ett helt unikt quilttyg - som du sen kan sälja just som unikt egenskapat tyg, så är Spoonflower företaget för dig. Här några bilder på tyger som de tryckt - ett pytteurval från ett gäng helt otroliga tyger - ni bara MÅSTE besöka sidan:


De trycker på quilttyg (och andra också, men nu bloggar jag ju om quiltning!) och då betalar man för 1 yard $ 18. (idag med SEB:s valutaomräknare under 110 SEK!) De har inte heller någon minimiorder, 1 yard går bra att beställa!

Deras hemsida har all info om hur man går från egen teckning/målning eller liknande till ett färdigtryckt tyg. Du kan t.ex. rita en liten katt. Sen laddar du upp den i upplösningen minst 150 dpi (se i photoshop) och sen kan du välja att upprepa din katt på alla möjliga olika sätt. För att allt ska bli exakt i den färg du vill har de en färgguide som du kan ladda ner kostnadsfritt.


Dessutom finns alla dessa härliga tyger att köpa i butiken som Spoonflower driver! Den stora skillnaden är att väldigt få människor kommer att ha samma tyg som du köpt! Tygerna i shopen kan du njuta av i timmar, och om du vill sortera så har de lagt ut en färgsorterare att klicka på - men jag surfar runt på alla bilder och bara njuter!

Så nu vet jag vad jag önskar mig i födelsedagspresent - ett gäng egna tyger - det är väl en personlig present så det förslår! Jag har ju ungefär 8 månader kvar, men tills dess kan man ju fixa och leta inspiration. För kanske finns det en designer inne i mig som vill komma ut?Antar att många nu vill veta hur man får smaka lite på den karamell jag nu frestat med, så ok, du hittar den fantastiska hemsidan Spoonflower här.

1 kommentar:

jette sa...

Uh, den har jeg kendt et godt stykke tid. Jeg foreslog faktisk, at vi skulle lave en konkurrence i vores patchworkforening om hvem der kunne lave et stykke stof, som symboliserede os bedst. Men det var der nu ikke stor opbakning til. Jeg har ikke købt derfra - endnu, men en dag skal jeg. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...