onsdag 2 mars 2011

Sy av smulor ... del 3

Sakta men säkert går projektet vidare, jag hittade ju broderier som fanns förinstallerade i "Toppis" och ett av dem valde jag ut. I varje av de 9"-kvadrater maskinbroderar jag nu samma broderi. Jag är nu inget maskinbroderiproffs, så exakt på samma ställe sitter de inte, men sitter, ja, det gör de!

Jag passade på att maskinbrodera innan jag quiltar, vis av svårigheterna med att maskinbrodera på ett helt täcke. Det gjorde jag på det här projektet, och visst blev det fint, men ack vad det tog tid, och knöligt var det, vid flera tillfällen fick jag sitt och lyfta hela quilten för att inte riskera att det skulle dra sig.

Men det kanske hade fungerat bättre i "Toppis" än i "Janne" som ju är en mindre broderimaskin. Nåväl, nu går de sista broderierna i "Toppis" och jag tror det kommer att bli jättefint!

Jag tror inte det kommer att bli så mycket quiltning i övrigt, mer än i diket, eftersom jag inte vill halka omkring med något frihandsbroderi ovanpå de tusentals tygsmulor som är sammansydda. Men jag har sett ett frihandsquiltningsmönster som jag bara MÅSTE sy, kolla den här videon, från "Sew Create It"!De här fjärilarna bara måste jag sy på en vårduk! Antar att fler känner sig sugna?


4 kommentarer:

pialuttan sa...

Och flitens lampa fortsätter lysa hos dej! Det måste vara en högenergilampa Agneta! Himla fin quiltfilm också...
kramen, pialuttan

Lizzan sa...

Härligt projekt du har på gång... Tack för tipset om frihansquiltnig, tycker det är svårast, att hitta ett mönster jag vill quilta.
Kram Lizzan

Ulla sa...

Härligt med wild and crazy

Neoma sa...

Oj vad duktigt hon var på att frihands kvilta!! Jag har provat idag för första gången och det är verkligen JÄTTESVÅRT!!! Å då provade jag ändå bara på några småbitar, men man får väl göra som med allt annat: ÖVA öva och öva!

Blir det olika broderier i rutorna eller kommer det att vara likadana motiv? Ska bli spännande att se slutresultatet av din "smul-kvilt".
/Mari

http://neomasfrestelser.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...