onsdag 9 mars 2011

Babytäcke på beställning... del 2

Efter att ha kollat storleken så tyckte jag det såg så pyttigt ut att jag bestämde mig för att utöka antalet rutor, så nu är det 3x4 st istället. Men som vanligt har jag inte så speciellt mycket tyg, så jag fick räkna om min försvinnande 4-ruta så att jag kunde skära till den i delar. Det var nu rätt enkelt. Kvadraterna i hörnen på blocket är 4 1/4" och för remsor till blocken runtom och i mitten gäller 2 1/4". Trots att jag egentligen inte hade tyg nog så fick jag alltså ihop blocken ändå! Gissa om jag är nöjd!

Med en 4" bred bård runtom blir det ett perfekt spjälsängstäcke, och det är ju mer användbart än ett babytäcke, och räcker längre. Så här ser täcket ut just nu!

Men jag tycker det ser alldeles för tråkigt ut, bara med försvinnande 4-rutor, så jag ska nu fundera på om det blir applikationer av något slag - hjärtan? - eller om jag ska göra en större applikation i form av en nallebjörn, som får babyns namn och födelsedata på magen. Eller en nalle med bara namnet på magen och sedan några hjärtan med år och datum ...

Om man inte har någon bra applikation färdig från en bok eller tidning så kan man surfa runt på nätet och hitta teckningar som man sedan lätt kan skriva ut och göra om till applikationer, så att de passar storleksmässigt, så nu är det surfdags för mig!

Jag kommer att använda bambuvadd till det här täcket, eftersom bambuvadden är mjuk och följsam, och dessutom allergifri, vad jag förstått. Som baksidestyg har jag ett jättefint tyg som jag köpt av Gisela, en mjuk babymönstrad bomull, med nallar, nappflaskor, haklappar, ankor, fjärilar och sockor i brunt mot en ljust blå bakgrund, som nästa känns lite som flanell. Det verkar dock som jag måste skarva lite för att få det att räcka, men det ska nog gå bra! Blir det inte som jag tänkt mig kan jag ju alltid skära ner bården lite.

Åter till strykbrädan!


2 kommentarer:

Lizzan sa...

Jättefint kommer det att bli! Smart med applikation, nalle låter gulligt, eller varför inte en elefant ;)
Kram Lizzan

Ladyronja sa...

det ser jettebra ut, ja en applikasjon vil göre det ennå finare.

kram rån audi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...