torsdag 31 mars 2011

Scraps, scraps, scraps ... (del 2) + nya tyger i min stash

Det rullar på med mina 4-patches! Eftersom jag lagt dem i högar där de mörka tygerna är sorteringsgrunden, så går det väldigt snabbt att få ihop 4- patches. Mitt arbetssätt är enkelt, så länge det är olika mörka färger och olika ljusa färger så funkar det! Vissa patches ser lite läbbiga ut nästan, och vissa tyger undrar jag verkligen vad jag tänkte på när jag köpte den, för en gång i tiden måste jag ju ha tyckt "Oh, vilket läckert tyg!"... Jag har nog ett par hundra färdigsydda 4-patches nu ... men högarna vid symaskinen är fortfarande både många och stora. Så här ser det ut på strykbrädet just nu!
Det är bara en bråkdel av alla 4-patches jag ska sy ihop. Jag nästan bävar inför att pressa de här allihopa! Men jag har ritat ett mönster som jag bestämt mig för att sy av några av mina scraps i alla fall. Det här blev resultatet av min lek med QuiltPro igår.


Jag tror det kan bli läckert! Hela mönstret består ju bara av 4-patches eller HST, så det kommer att gå fort att få ihop! Men till det svarta behövde jag lite tyg. Så idag tog jag bilen och skjutsade KS till jobbet och sen for jag till Thuns. Jag shoppade förstås lite kläder också, de har ju massor av märkesvaror till jättebra priser där! Men tyginköp blev det, och inte bara svart - kolla här:


Det svarta längst till vänster (89:-/meter bara!) ska vara till quilten, det mjukt gula, det andra svarta och batiktyget med kaffekoppar ska bli grytlappar. Nästa tyg blir perfekt som en väska/bag och slutligen kunde jag inte hålla mig från att köpa två ½-metersbitar som bara kostade 39:-/st.

Men dagen är fortfarande ung, så jag syr vidare på mina 4-patches och om någon vill sy samma quilt så  är starten att sy en jättehög av 4-patches av 2½"-rutor/remsor. Jag lovar att berätta mer om hur jag syr quilten när jag kommer till nästa steg. Det är en jätteenkel quilt att sy, fast den ser rätt komplicerad ut! Dags att fortsätta!


2 kommentarer:

Gunilla.B sa...

Hej Agneta, jag håller också på att sy 4-rutor. Inte i samma fart som du, jag syr mellan blocken till en annan kvilt, för att slippa ta av tråden om du förstår vad jag menar.
Jag hänger gärna med på det där mönstret, det var snyggt tycker jag.
Kram!

Bibbi sa...

Ååhhh... det är jättefint och sy 4-patches kan jag hänga med på... men inte i din enorma takt! Minns vad jag sa!
Kram !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...