lördag 19 februari 2011

Syfestival i Älvsjö

Åh, som jag längtat, äntligen dags för Syfestivalen! Som alltid är det så roligt att få chans att träffa många kära listvänner, inspireras av de saker som visas och att bara gå omkring och känna alla kreativa vibbar! Jag begav mig mot Stockholm vid 10-tiden, eftersom jag tänkte slippa köa. Väl framme, efter flera trafikstopp (ska aldrig vägarna kring Stockholm bli färdiga?!?!=) och många 30-kmfartbegränsningar så var det inte en enda cm:s kö - härligt!

Mässan anordnades inte på samma golvutrymme som förra gången, men jag tycker det här var snäppet bättre. Trapporna runt om mässytan gjorde att man fick en god översikt över var allt fanns.Som alltid träffade jag många kära vänner, och de korta pratstunderna och glada skratten var välkomna tillskott till en härlig dag!

Precis som många andra passade jag på att besöka Liz för att kika på Accucut GO! Baby. Det är en häftig "apparat" som skär till dina tyger exakt och relativt snabbt. Specialpris på mässan var 1395:- för den lilla och 3495:- för den stora. Det finns många olika former att köpa som sedan skärs till, allt från kvadrater och trianglar till blommor, hjärtan och blad! Jag köpte den inte, men visst blev jag lite sugen!Som vanligt hade - som jag ser det i alla fall - Tyger & Ting den mest inspirerande montern. Så för er som inte har möjlighet att åka kommer här ett gäng bilder!
Härlig löpare med snödroppar (heter de väl?)


Kolla in de söta "Mug Rugs" med de härliga blå pärlhyacinter.

Kudde i något glansigt tyg med en häftig applikation på - gillar mycket!!


Söt bonad med katter, och den fina löparen blåsippelöparen.
 
En rolig tupp fanns det också!Inspirerades av den främsta quilten, som i min hjärna om formades till strån som sticker upp ur vatten ...

Sen fanns det ju andra upphängda bonader och täcken att njuta av, och en ny stickväska hos Kristina på Quiltbiten, - visst är den fin?

Roligt: "Gubben på hörnet" är tillbaka (alla som varit på syfestivalen på Sollentunas tid vet vem jag menar, en månghandlare med tusentals syrelaterade pryttlar), eller rättare sagt hans släktingar har tagit över, och - hör - de har börjat överföra bilder av vad de har till en webshop - yes!!

Tråkigt: Textilia var inte där, och inte heller Fat Quarter. Fat Quarter har jag ju, men jag hade flera saker jag tänkt köpa av Marie. Bl.a. den här "binding tool" som är namnet på det jag bloggade om häromdagen och som många frågade mig om vad jag menade. Besviken och utan blev jag!Bra: jag pratade med Robert på Brother, som tillsammans med mig kom fram till vad det skulle kunna vara för fel på "Brorsan" - jag ska testa om det verkligen är så enkelt som en knapp som fastnat!

Något jag rekommenderar: Har ni barn i värsta spring och lekåldern rekommenderar jag strumporna som säljs längst upp i mitten mot väggen. 200:- för 20 par, och de är verkligen bra! Behöver ni fylla på bokhyllan? Missa inte pysselböckerna som säljs mitt i pärlförsäljningen. Bl.a. den boken jag verkligen gillade och recenserade häromdagen finns där!

Vad jag shoppade? Ja, jag hade ju gett mig själv en "tyginköpsdiet" men det sprack redan efter 40 minuter ...

Mina inköp: 10 tygbitar, trådrullar för quiltning och piecing, zick-zackband för en 5:a per styck, quiltarens bästa vän (en sprätt) , ljusbeige bomullsband att använda för att märka det jag syr med överföringsteknik, nya spolar till "Toppis" i ljuvliga färger - äntligen finns det andra än gröna! Sist men absolut inte minst var jag och träffade Pia som sålde "Toppis" till mig, och där blev det inköp av Cutworknålarna, som jag suktat efter.
 Som alltid kände jag mig nöjd och full av nya idéer när jag åkte hem. Att sen förkylningen gjorde ett omtag vilket placerade mig i sängläge rätt omedelbart vid hemkomsten är en annan historia! Hoppas nu bara att jag inte smittat ner er som jag kramade med det här viruset ...

Idag njuter jag av mitt tillfixade och städade syrum - ska gå in och stöka till det lite alldeles strax, men jag har ju lovat att visa lite bilder, så de kommer!


5 kommentarer:

c-designat sa...

åå så sugen jag blir på syfestivalen ,tack för tipsen,
Imorgon åker vi 9 tjejer från Gävle broderiklubb till mässan.

Anonym sa...

Tack så mycket Agneta för att du berättade och för härliga inspirerande bilder!! Kramar Desirée

Lizzan sa...

Verkar ha varit en härligt dag, vilket inte egentligen är så oväntat ;) Vilket godis som fick följa med hem....
Kram Lizzan

Rose-Marie sa...

Tack för dina foton och filmen. Härliga inköp
Kram Rose-Marie

Marianne´s hantverk sa...

Så roligt med Ditt repotage från syfestivalen,som jag av familjeskäl inte kunde besöka.
Tack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...