tisdag 22 februari 2011

Mitt syrum - välkommen på besök!

Jag är lyckligt lottad, jag har ett helt rum som jag använder som kombinerat syrum, pysselrum och där stryker vi kläderna också. Det är alltsomoftast så rörigt och stökigt där inne att KS bara suckar, men ibland så tar jag ett krafttag och städar, och den här gången passade jag på att fota lite, för att bjuda in er på ett virtuellt besök. Några av er har jag redan tvingat in i röran, men de flesta har aldrig varit här! Varje millimeter är använd maximalt, det enda som ska kan fixas till är utrymmet under borde i hörnet - där har vi bara gammalt tjafs som vi inte hunnit/orkat slänga.


Först en översiktsbild. Som ni ser är syrummet belamrat från golv till tak runtom på bilden.
Det stämmer bra med verkligheten också! Pyssellådan är fylld med flirtkulor, filt, små träbitar, träkulor, målarfärg, silkespapper, glitterpapper, instruktioner/idéer för pyssel.
Ovanpå lådan har jag lådor med band och snören och även mina märkeslappar.

Här är mitt tillskärarskrivbord. Som ni ser har jag samlat alla linjaler och mallar på samma ställe. Till höger sticker skrivaren fram - en trogen kamrat!

Drar man ut den vänstra lådan hittar man alla sytrådar och quilttrådar. I en (för mig) helt normal oordning!)

                              
Drar man ut mittenlådan ser man det här. Jag har köpt en inredningslåda för kök från IKEA som fungerar relativt bra. Men det finns utrymme till höger, där jag har mina (numera) rätt nötta quiltvantar. Längre in har jag ännu mer notions och "bra och ha"-sysaker.

Väggen mot fönstret har jag också lyckats få in lite förvaring. I fönstret har jag lagt en vägghörnhylla från IKEA, så att det bildats små fack. Där har jag bl.a. telefonen, en mugg med mina rara grabbar, två fisketillbehörsaskar fyllda med pressarfötter (se bild nedan), tre askar med undertrådsspolar, både tomma och fyllda och en jätteask med olika symaskinsnålar. Ovanpå den liggande vägghörnhyllan har jag en gammal
 kassettbandshållare, som jag har diverse småprylar i, bl.a. säkerhetsnålar och pincett (till overlocken).
Under bordet står min overlock och även broderienheten. Den vita hurtsen är fylld med knappar, handtag o.s.v. och jämte broderienheten har jag bitar av kartong som blir botten på väskor och necessärer.

Titta vad bra det passar med en fiskedragslåda för pressarfötterna.
Jag skulle nog behöva en till om alla mina pressarfötter skulle få sin egen kupé!
Eftersom jag kunde använda mina gamla HQ-tillbehör så har jag jättemånga pressarfötter,
bl.a. tre olika frihandsquiltningspressarfötter.


En jättebra grej som står bakom symaskinen. Jag har borrat hål i en plankbit (väl sandpapprad först) och stoppat i en tjockare pinne. Högst uppe på den har jag tejpat fast en visitkortshållare från Panduro, och igenom hålen trär jag tråd som ska gå från stora spolar. Fungerar hur bra som helst och kostade typ ingenting!

När jag inte har mitt "Crafter's apron" på mig så är det knutet kring ryggstödet på stolen jag sitter på när jag syr - snyggt och prydligt!

Vi hoppar över bokhylleväggen och mitt strykbräde och tittar mot sista väggen. Här har jag en låda fylld med alla möjliga underlägg och mellanlägg och lite annat också. Bl.a. hittade jag (efter minst 1 års sökande!!!) mina Clover-mallar för att göra olika yoyo's och andra av deras "vik-tyg-runt-grejer". Som ni ser är jag en storförbrukare av 505!!

Upplyft på strykbrädet - min stora låda med "crumbs". De här är numera sorterade i färg, eftersom jag har en idé om ett projekt för dem. För er som inte vet det är "crumbs" (kaksmulor) små tygbitar som man kan använda till lite vad som helst. Många slänger dem, men allt som är 1" hamnar här.

Större bitar av mina scraps skär jag ner i  remsor och kvadrater i storlekarna 1½", 2", 2½", 4" och 5" och dessutom skär jag av och sparar sashings. Jag har också överblivna block i en låda, och kantning som blivit över har jag också sparat. Burkarna är godisburkar och de är lätt att använda eftersom de är tydligt märkta.
Under dem har jag två lådhurtsar med alla mina ljuvliga trådar för maskinbroderi. Dessutom finns en låda med olika overlocktrådar. Den här ordningen fungerar jättebra för mig! 

Men allt i mitt syrum är inte scraps. En hel 60-garderob är full, modell PROPPFULL med tyger, och därför köper jag inga tyger behöver jag inte köpa några tyger - men gör det ändå, gärna!

Ja, därmed är "tour de la chambre a coudre d'Agneta" över!
Har du vägarna förbi är du välkommen på en IRL-tur också!


10 kommentarer:

Åsa sa...

Oj vilken tjusig ordning du har på dina pryttlar o pinaler. Hur länge brukar det hålla sig så när du städat ;)
kram

Immi sa...

Mycket trevlig rundtur, ser ungefär ut som hemma hos mig, lika mycket pinaler på varje liten yta. Det gäller att ta tillvara på allt utrymme, jag har tom tagit till fönsterbrädan:O)))

Marianne´s hantverk sa...

Tack för titten,
Vilken ordning Du har på grejerna ett och annat kan man ta till sig
Trådrullslådan känns väldigt bekant. O jisses så mycket tyg Du har.
Kram

Gunilla.B sa...

Du har ordning på scrapsen du, det har inte jag. Var förvarar du färdiga täcken? Trådhållaren var smart!Tack för titten!

Rose-Marie sa...

Det är inte klokt vad mycket tyg och sysaker du har. Riktigt inspirerande bilder
Kram Rose-Marie

Birgitta i Gävle sa...

Vad många praktiska förvaringsgrejor du har. Jag återkommer nog och kikar när jag har flyttat och ska inreda mitt nya syrum.

Unknown sa...

Det var en fin rundtur. Bra med ritningen där i början så att jag kunde orientera mig.

Agneta sa...

Roligt att få se ditt rum. Jag satt just och funderade över vad jag ska börja med i morgon för att få bättre ordning i mitt syrum som är ungefär lika välfyllt som ditt med skåp och hyllor runt alla väggar förutom i ett hörn där det är dubbelfönster på båda väggarna. Där jag jag symaskinbordet. Fint med inspiration.

Anonym sa...

Fint syrum du har, kul att se hur du har det! Tack för titt och inspiration. Kram Desirée

Malisquilt sa...

Kul att få se ditt syrum. skall försöka ordna till mitt och fota det. Kram Maria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...