fredag 11 februari 2011

Nu är det totalkört med minnet!!

I år fyller jag 45 år. Inget jag tänkt speciellt mycket på, vare sig med ångest eller glädje, mer som ett, jaha, ännu ett år. Men nu inser jag att jag börjar åldras. Det handlar nu inte om den där förskräckliga kvinnan som jag ser i badrumsspegeln på morgonen, jag har förlikat mig med hennes utseende, eller gett upp kanske är bättre uttryckt. Men minnet, var har mitt minne tagit vägen? Att jag förlägger saker eller glömmer bort för en kortare stund, ja, det kan jag acceptera, men att ha fått en total blackout är bra mycket värre!

Jag letade i mitt UFO-skåp, och tog fram en pizzakartong. I den såg det ut så här:


Ok, ett gäng härliga japanska tyger. Jag kommer svagt ihåg att jag köpt dem, de var lite bekanta, så det är inget som själv traskat in och lagt sig i pizzaasken. Så jag började plocka ut och se vad det var. Det visade sig att jag börjat sy och skurit till delar, men till VAD!?!??!?! Det här är vad jag skurit och sytt!


Det finns 8 stycken block med kantning på två sidor, två kvadrater som är lika stora som de sydda blocken. 8 stycken trianglar som skulle kunna passa kring de två kvadraterna, fyra trianglar av vardera tyget, och slutligen lite metervara av båda samt (vad jag tror) rester av det jag remsat med kring de sydda blocken.
Men vad var mina planer?!?! Det står helt still, och jag börjar känna mig rätt stressad över att inte komma ihåg, överhuvudtaget!!
Jag har testlagt lite, och ser att de stora trianglarna ihopsydda blir lika stora som de andra blocken, men vad skulle jag isåfall ha de små trianglarna till, för de blocken blir större, och det är sällan jag bara använder 2 block till något ...
Det är ingen mening med att slita sitt hår, jag har ju så tunt hår ändå, och eftersom det verkligen är helt blankt så lägger jag nog tillbaka de här blocken i pizzaasken och håller tummarna för att det planerade projektet ska "lossna" så att jag kan säga "AHA!".
Är det någon som kan minnas att jag pratat om de här tygerna, det här projektet? Har du någon idé till vad det skulle kunna vara? Jag går helt bet! Bäst jag gömmer undan kartongen igen!
4 kommentarer:

Catarina C sa...

Precis som du tror själv kommer du på vad du skulle gjort med tygerna som ser jättefina ut. Det är som man säger ibland, "Minnet är bra men kort"! Kram

Ullis sa...

Det är ju inte till någon hjälp för dig just nu, men när jag lägger ner tyger eller block så brukar jag se till att jag stoppar ner mönstret eller en bild också. Hoppas att minnet klarnar! Kramar Ullis

@GNETH@ sa...

Det känns skönt att höra att heter man Agneta så är det ganska "normalt" med teflonminne och då är ju du ändå ganska många år yngre än mig så det är nog inte så dumt att följa Ullis idè och lägga i mönster eller bild i fortsättningen.
Jag säger bara, det blir bara värre med åren!

Kram A

Maja sa...

Välkommen i gänget!
Jag fyllde 45 i höstas och får vara glad att jag kommer ihåg vad jag och familjen heter;-)
Tyvärr händer det där alldeles för ofta att jag står och undrar;
-Vad var nu det där tänkt att bli!
Gör som Ullis föreslår och lägg i ett mönster. Fast det hjälper inte alla gånger. Tro mig jag vet!!!
kram Maja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...