måndag 17 oktober 2011

Innebandysöndag och p-bot (nu är jag arg!)

Vilken härlig söndag vi hade, om än väldigt tidigt start på densamma!
Barnen hade sin första match i seriespelet PÖ08, och vi var i Ärentunahallen i Storvreta redan 7.15 på morgonen (jo, det gäspades friskt!). Grabbarna spelade exakt som de tränats, och trots att vårt lag är ungefär hälften 04:or så vann vi över Storvreta Röd P08. Det  kändes kul!

Så hem en sväng, för att ladda för eftermiddagens match i Superligan mellan Storvreta (som vi hejade friskt på) och Umeålaget Dalen. Det blev tre spännande 20-minutersmatcher, och det var inte alls solklart att Storvreta skulle vinna, trots att de fått in 3-0 inom bara några minuter. Sen kom Dalen ikapp och med bara två minuter kvar gjorde Dalen timeout och tog sen bort målvakten. Det var inte lyckat, så Storvreta vann rättvist (tycker jag) med 10-7. Här en bild från matchen.
Det här är nr 14, Hannes Öhman, som spelade så fin innebandy!


Men säg den glädje som varar! Åter vid bilen hade jag fått parkeringsbot, TROTS att jag betalat!! Jag står i rutan, har biljetten väl synlig (den är fotad) och har inte överskridit tiden.

Jag betalade för parkering fram till 17.32, och lik förbannat har parkeringsvakt nr 8585 vid Q-park (idiot, pucko, dumskalle, ignorant klant, eller andra pejorativa ord ni kan komma på, alla varmt välkomna!) givit böter kl 16.41 "Parkeringsbiljett ogiltig" och har dessutom skrivit "biljett gickut (sic) 17.32" utan att reagera på sin egen dumhet!  Kan man inte läsa av klockan kanske man inte ska arbeta som parkeringsvakt, eller?
Jag skulle så gärna vilja prata med honom/henne för att ifrågasätta om de gör sånt här för att jävlas - för om jag inte betalar 350 kr (även om det är fel) inom 8 dagar så förs ärendet vidare till inkasso. Det borde vara böter på att vara dum i huvudet och att ge ärliga människor tjafsiga problem!
Inte heller går det att ringa q-park, trots att det står på boten... precis sådan service man älskar ... not!

Jag undrar om det stämmer att parkeringsvakter har bonus på antal utdelade böter? Betalas bonus ut för dumhet också?


5 kommentarer:

Wivi sa...

Det var verkligen en korkad p-vakt.
Skriv en insändare i lokaltidningen.
Kram

jette sa...

Nej, ved du nu hvad! Det var dog utroligt, at paphovedet ikke opdagede hvad han/hun skrev.
Stupidity should be painful! :-)

Gunilla K sa...

Men du....vilket j-a pucko till parkeringsvakt!!! Men jag gapskrattade när du skrev om tiden, hur kan man va så dum?????
Men Q-park är nog speciella.
Stå på dej och glöm inte berätta hur det gick!
Bamsekram från Gunilla

Cillagonk sa...

P-vakterna har inte bonus men många p-bolag har inkomst av de ställen där de övervakar. Istället för att tomtägaren ska betala p-bolaget för tjänsten så får P-bolaget allt vad de får in via p-boten. Det är endast i de fall det är kommunalt eller statligt som pengarna går till trafikverket och i viss grad tillbaka till kommunen. P-vakter kan göra fel - de är inte mer än människor de heller. Även om man blir förbannad när man får p-bot så är merparten av dem rätta och ett fåtal felaktiga.
På vissa ställen så är Q-park flitigare än på andra ställen och det är speciellt på de ställena där de utbildar sin personal t ex Täby Centrum.

Cillagonk sa...

jag glömde att tillägga att jag jobbar inom trafikgruppen ... dock inte som "lapplisa"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...