tisdag 25 oktober 2011

En till present och ett litet pyssel!

Servettaskar är utmärkta present, och om man gör dem lite personliga - i form av rolig text eller ett broderi och kanske tygval som passar, så blir de verkligen uppskattade.

En f.d. arbetskamrat ska bli pensionär, och eftersom jag tycker hon var väldigt rar och trevlig, så bestämde jag mig för att sy en servettask också till henne.

Nu var det inte helt enkelt. Jag ville brodera hennes hund på servettaskens lock, men vad var det för sort hon hade nu igen då? KS fick klura lite och ställa lite ledande frågor, och sen kom han fram till att hunden var en Malteser. Ut på nätet surfade jag och sökte rätt på en bild som liknade hennes hund. Den fixade jag till ett broderi av med Sfumato-tekniken.

Det var rätt komplicerat att få till en vit hund, men jag sydde i gråa nyanser för att få lite "liv" i vovven!

Sen broderade jag bottentexten.

Texten blev lite mindre än jag tänkt mig, men jag tycker inte att det spelar någon större roll, den syns ju rätt sällan!

Jag vet inte alls vad min f.d. arbetskamrat har för färger hemma, men det här tyget tror jag går hem hos de flesta - ett MODA-tyg inköpt av Liz på syfestivalen förra året.

Så här ser asken ut ovanifrån.

Jag gör locket lite mindre eftersom jag inte gillar att det kommer kladd på locket. Som tamp valde jag ett sidenband i samma blå nyans som tyget.

Visst borde hon bli glad?

Servettaskar kan ju göras som "vanliga" askar också - med lock med sidokanter. Det gäller bara att använda kartong som är stabil och inte "buktig" och sen gäller det att räkna ut hur mycket större lockasken ska vara.
Jag gillar verkligen hur servettasken ser ut fylld med IKEA-servetter!

Häromdagen pysslade jag lite med toapappersrullar. Nu handlar det om att jag tillsammans med en granne ska ha lite pyssel en lördag i månaden för barnen i kvarteret, och då funderade jag på vad man skulle kunna göra som tar lite tid, men som uppskattas. En "tjejig" grej blev det, men killarna kan ju göra den som en present till mamma/syrran om de vill, annars har jag andra pyssel på lut för dem!


Den lilla pillerburken består av en halv toalettpappersrulle, botten och lock är dubbla tygklädda kartongbitar och inuti är den fodrad med tyg. Det var lite pillrigt att få in tyget och dölja traskanterna (ni vet hur jag är!) men det gick. Utmärkt hjälp till detta var min nya limpistol, jag ÄLSKAR att klistret "tar" direkt så man vet att det man klistrar fast sitter. Emellanåt "tog" det dock så att mina fingrar nästan fastnade ihop! Men hellre det än att jobba med "glidigt" klister ...

Ovanpå satte jag en stor knapp som jag skar av knappbygeln undertill på. Jag hoppas att det här ska bli ett kul pyssel att göra. Också den här kan man ju variera, både i bredd (annan rulle) och höjd (kanske sötare med en låg pillerburk?) och utsmyckningen när man fått dit tyget kan ju bli precis hur fin som helst. De silver/gula dekorationerna jag klistrat på sidenbandet är egentligen ett band av olikfärgade stenar, jag klippte ut de i samma färg. Det bandet är köpt i Dubai, och det fanns precis hur mycket pysseltillbehör som helst att köpa där, och bara till en liten peng!

3 kommentarer:

Junebacken! sa...

Vilken UNDERBAR servettask!!
Hon kommer garanterat att bli supersuperglad. =)

Quiltepigen sa...

Det er da en rigtig skøn servietæske,og en rigtig god ide.
Den må jeg prøve.

Anonym sa...

Men vilken fin servettask och vovven är jättefin. Asken är supersöt
Kramar Rose-Marie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...