fredag 21 oktober 2011

Goa grannen ska få en liten present!

Det är ju ingen hemlighet att jag tycker att jag har väldigt trevliga grannar, och jag tycker det är roligt att visa min uppskattning genom att sy något åt dem, eller deras barn. I veckan var vi på tisdagsmiddag hos en familj som jag tycker mycket om, och som vi semestrat med, och det är alltid lika trevligt och trivsamt att träffas. De bjöd på smaskiga tacos, och fick lära sig att mitt favorittillbehör till tacos är skivskurna bananer! Om ni inte testat det så är det en garanterad hit! Speciellt gott blir det om man har medium eller stark röd sås till.


När hon skulle plocka fram servetterna så hade hon IKEA-servetter (finns det några bättre - jag älskar de vita lite krispiga servetterna FANTASTISK för bara 19 kr!) i sin originalförpackning, som hon delade ut - och någonstans där kom min hjärna igång ... =O) Klart jag skulle fixa en servettask till henne!

Mönstret fick alla som deltog i servettävlingen hos Annika som har bloggen Quiltar och silver, och det ligger kvar att hämta för alla intresserade här. Men eftersom jag är ett stort fan av STORA servetter (IKEA förstås) så ändrade jag storlek på mönstret redan andra gången jag sydde det, och samma sak gjorde jag idag, och dessutom höjde jag sidokanterna så att man får plats med ett helt paket servetter på en gång - det borde jag ha gjort på min egen också! De här kanterna blev 2½" höga och det ser snyggt och prydligt ut.

Snabbt diggade jag texten "Servetter" och broderade ut det i rosa, eftersom det var den färg som passade bäst till tyget, tycker jag. Så här blev slutresultatet:

Kära grannen har ett jättefint kök i bruna färger, och gillar blommor, därav tygvalet. Dessutom tycker jag att det är ett tyg som går hem året om, så hon kan ha sin servettask framme alltid.

För övrigt tänker jag nu avslöja att jag testat en annan klisterspray, som faktiskt inte finns i quiltbutiker - nämligen den från Biltema.

Den är billig, 50 kr, och visst, den klistrar ordentligt och det sitter fast bra, inte heller blir det några fläckar på tyget, jag har testat flera gånger - MEN, det finns ett stort problem, den har en speciell sprutventil som sprutar hej vilt och brett, och det krävs rätt brett plastskydd under, för att man inte ska få klister överallt - inget för väldigt små saker, med andra ord. När man sprayat ska man vänta några minuter innan man fäster samman materialen man vill klistra, men sen sitter det - berghårt! Det är alltså inget lim för den som velar och ångrar sig, eller som lägger tyger snett! Betyg blir 3 (5) och med lite övning så kan man nog få till det rätt bra också med det här limmet. För mig är det stora minuset just sprayventilen, och trots att jag försökt kan jag inte pilla bort den ...

Syrummet har återigen sett ut som värsta bombnedslaget, men idag tog jag mig tid och skar ner remsor av resttyger, och minsann ser det just nu rätt ok ut - typ lagom "Agneta-röra". Däremot har jag ingen som helst ordning (igen) i tyggarderoben - det ser verkligen förskräckligt ut, men jag vet i alla fall ungefär på vilken hylla jag har de tyger jag är ute efter, och ibland blir jag glatt överraskad när jag hittar ett tyg jag helt glömt bort att jag har!

5 kommentarer:

Squirrels do Sew sa...

Servettasken blev jättesnygg. Jag måste också göra en eftersom jag också gillar IKEA's stora servetter jättemycket. Bättre finns inte i mitt tycke.

Lotta

Bibbi sa...

Vilken förståndig idé eftersom ju IKEA har de bästa servetterna
Kram

Rose-Marie sa...

Jätteläcker servettgömma. Snygga tyger
Kram Rose-Marie

SusanLotus sa...

Jättefin servettförvaring!
Kul att du ville vara med på min candy!
Sussie

Lena sa...

Servettasken blev mycket snygg i det tyget!
Kram Lena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...