fredag 20 maj 2011

Dolt blixtlås - jodå, det gick fint!

Som ni vet hade jag inget blixtlås hemma, men dagens besök på Ohlssons gjorde att jag fick tag i ett i alla fall.

Det var inte det lättaste att "hålla bort" själva taggarna för att sy supernära, men med lite träning så gick det väl någotsånär. Men när jag sytt en bit så märkte jag att blixtlåset, trots tät nålning, liksom ville glida åt sidan när jag höll bort taggarna, så istället sydde jag en raksöm längs med yttre kanten på blixtlåset på den invikta fållen (ljusare röd på bilden!)


Då kunde inte blixtlåset glida sen och isömnaden gick som en dans. Här är resultatet! OBS! Jag har aldrig sytt ett dolt blixtlås förut, så jag är nöjd, men ni som är experter har säkert lite kritik att komma med. =O)

Det stod i mönstret att blixtlåset skulle vara 50 cm, och det var längden jag köpte. Nu tror jag att det borde vara en liten hyska (heter det väl) upptill för att det inte ska bli en glipa i linningen. Här ser ni också knytbandet på baksidan. Nu är det bara lite zick-zackande kvar, och när min granne kommer hem från semestern så får hon prova för uppsömnad. Hoppas bara det inte kräver många ändringar i övrigt ...


4 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis! du har sytt en perfekt dold dragkjedja. Hela klänningen är fin.
Kram Ann i Aspudden

Ladyronja sa...

Snygt jobbat, ja det er alltid en fördel at ha en hekte som det heter på norsk for at blixlåset inte ska glida upp, det har jag sytt på alla mina klenningar när jag sytte sådanna.

så roligt at se min venn

kram

Bibbi sa...

Inte ska jag komma med nån kritik... det gör ingen glad... men en liten vink kanske (kan vara bra till en annan gång).
Du hade ju kunnat sy upp sömmen i bak liite längre så hade du sluppit jaga iväg efter en hyska!! Men gjort är gjort och den ser jättefin ut din grannes röda klänning!! Du kan känna dig NÖJD!!
Hoppas nu bara att den passar så du slipper skrätta och sy om nåt!!
Ha en jättefin helg!
Kram

Rose-Marie sa...

Snygg klänning och isydd dragkedja
Kram Rose-Marie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...