måndag 4 april 2011

En jättestor necessär+set med 4 grytlappar

Jag är ju som jag berättat jätteförtjust i tyg med text på! Jag har köpt flera, och ett av dem köpte jag av Åsa på Quiltpassion när de fanns i krokarna kring Uppsala. Det har legat till sig, men idag kom de för mig och tillsammans med ett blommigt tyg så ropade de i korus -"Vi vill bli en necessär!" och jag var inte sen att ställa upp .... man ska ju vara snäll mot sina tyger, eller hur?

När jag sytt ihop dem som jag tyckte på ett snyggt sätt så började mina broderitrådar att protestera, de har känt sig lite åsidosatta nu ett tag, så jag förstod att jag måste göra dem till lags också - blev ett broderi på necessären. Jag gillade bokstäverna, men de var lite för stora för att stå rakt så jag fick vrida lite på broderiet. Kanske lika bra förresten - jag har fortfarande svårt att få det exakt, så för att slippa bli besviken brukar jag försöka brodera på tyget innan jag syr det. Så var det nu inte idag, men jag tycker det blev ett väldigt bra slutresultat. För att ni ska se storleken har jag ställt en stor burk 505 klisterspray jämte necessären, inte för att det är något snyggt, men ändå ...

Det enda som är kvar att göra är att fixa en botten och pressa hörnen lite. Det är ett bra "utseendefix" för de flesta väskor och necessärer! Grundmönstret är detsamma som "hemsidesnecessären" som så många av er också har, fast lite bredare och lite högre.

Men det var inte nog, jag hade ju köpte nya grytlappstyger på Thuns, så jag gav mig i kast med ett set med 4 stycken snarlika men inte identiska grytlappar (jo, två och två är de sydda med samma sömmar, förstås). Det är väldigt läckert att kombinera senapsgult med brunt och svart. Normalt har jag två färger som jag inte riktigt gillar, varav den ena är gult och den andra är rosa, men i kombination med rätt tyger så är de rätt ok, tycker till och med jag!


Jag tycker det är lite häftigt att alla kaffekoppar sitter på olika ställen.
Det var härligt att jobba med batiktyget!

Det jag dessutom gjort, men inte fotat, är att jag testsytt ett block av mina scraps, och om man bortser från att man får sy dit snabba hör för att få blocken att liksom gripa in i varandra, så fungerar min idé toppenbra! Få se om jag ger mig på dem imorgon!7 kommentarer:

Quiltepigen sa...

Åh så fine ting du har lavet.En rigtig skøn taske,og fine grydelapper flot.

Gunilla K sa...

Mums så läckra grytlappar och väskan likaså!
kram Gunilla

elis abet sa...

Jättefin nesse.Tror jag ska sy mej en till
Elisabet i Järfälla

Ladyronja sa...

Nessesären och grytlapporna blev ju urleckre,

kram

Lotta i S-vall sa...

Kanoon necce )))
Jag bara älskar min Hemsida necce åxå ska du veta :)
Använder den jämt.
Härliga grytisar åxå Agneta

Kramar o ha de bäst

Lena sa...

Nessen är läcker och vilka trevliga presenter du gjort.Kommer att pryda många kök.
Kram Lena

Rose-Marie sa...

Jättesnygga grytlappar och necessären är som vasnligt urläcker
Kram Rose-Marie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...