fredag 22 april 2011

Del 2

Jag fick via en blogg kontakt med en quiltare som bor i Dubai som hjälpte mig med adresser till platser värda att besöka, för oss med syintressen.
Redan första dagen besökte jag Craftland. Det blev den butik jag köpte mest i, eftersom utbudet var ungefär som i quiltbutikerna här i Sverige, vad det gäller kvalitet och märken. Tygerna fanns i yardvara eller FQ, och jag köpte av båda sorter.
Här fyra jelly rolls, en layer cake och två underbara rullar med stora kvadrater av batikfärgade ton-i-ton-tyger, den ena i blått mot svart, den andra rullen i gult mot mörkbrunt/svart. Rullarna till höger är "reminants", d.v.s. kvarvarande småbitar av andra rullar.  Prismässigt? Klart värt att köpa! Jelly Rolls kostade knappt 200 kr, batikrullarna gick på ca 140 kr, layer cake kostade 90 kr. De två bitarna till höger gick på 18 kr/st.
Fat Quarters fanns det massor av! De jag köpte kostade ungefär 16 kr/styck, men flera av dem var nedsatta till det vansinnigt låga priset av ca 9 kr/st. Så jag köpte en hel del.

Det allra mest fascinerande/irriterande, lite beroende på hur man ser det är priserna på HQ-tillbehören som jag köpte. HQ är ju ett svenskt märke, och att jag kan köpa alla möjliga tillbehör till en bråkdel av priserna i Sverige irriterar faktiskt mig lite. Jag menar, borde inte ett svenskt märke vara billigast i ... Sverige? Jag köpte pressarfötter och trådhållare, till utmärkta priser!

Trådhållare att fästa bakom maskinen med plats för 8 trådrullar. I Sverige kostar varan 369 kr, jag gav ungefär 225 kr.

Specialpressarfötter är ju alltid roligt att skaffa, och till de här priserna var det inte svårt! Jag betalade i snitt 75 kr/pressarfot för dessa. 
Den här pressarfoten har jag varit sugen på länge, man använder den till att sy fast band och jag tror det kommer att bli roligt att använda den.

Det vore väl konstigt om jag inte införskaffade mig en ny linjal också? Så det fick bli en liten "Easy Square" för ca 80 kr. Det fanns en stor quiltmatta, typ dubbel de som de flesta av oss har, för 200 kr, men den rymdes inte i bagaget ... suck! 
Lite fler tillbehör som jag köpte där. Undertrådshållarna gick på 24 kr/påse, och Schmetz-nålarna gick på under en 10:a!

I en stadsdel som heter Satwa finns Fida, en härlig butik som har alla möjliga småpryttlar och tillbehör för quiltare och sytjejer. Det blev lite smått och gott också här! Men de största fynden gjordes såklart i souken (marknaden) - och med lite skicklighet och prutningsvana, och löfte om att köpa MYCKET lyckades jag få ner priserna på vanliga sytrådsrullar till 0,5 Dirham (mindre än 1 kr/st). Det gjorde att jag fyllde en affärsplastpåse till hälften. Som om inte det räckte gjorde jag en "avslutningsprutning" för att jämna ut summan, och det gick också bra!

Visst ser de ut som smågodis?  =O)

En annan sak som verkligen var prisvärd i souken (som alltså består av tusentals affärer, uppdelade på olika gator med samma varor, både till wholesale och retail (till affärsidkare för massinköp och till vanliga kunder) var zick-zackband. Jag köpte både lite bredare och "vanliga" till en bråkdel av de priser vi har.

De stora förpackningarna innhåller 37 yards/st. (över 30 meter) och de kostade efter lite prutning 7 Dirham, alltså under 15 kr/st. De små främre kostade 5 Dirham och innehåller inte mer än 2 yards, men de var så fina att de fick komma hem med mig ändå.

Det allra mest prisvärda var dock blixtlås! Förutom att de finns i alla möjliga färger, så kostar de "ingenting"! Jag köpte 100 yards för ... 25 Dirham! Det är alltså motsvarande 50 kr för rubbet. Sedan hittade jag också 15"-kedjor, 72 stycken för 10 Dirham (mindre än 20 kr). De andra kedjorna var lite roliga så de följde med ändå.


Som ni vet syr jag inte mycket för hand, även om jag följer en handsömnads-BOM. Det förhindrade nu inte att jag kände mig tvingad att köpa 100 st 8-yards DMC-trådar (motsvarande ...) för 10 Dirham (mindre än 20 kr!) De är i bomull och är i alla möjliga nyanser från ljusa till mörka. Ska faktiskt bli roligt att sy med dem!
Jag hittade också butiken där jag tidigare fått maskinbroderitrådarna, och då det var några nyanser som jag inte sett så köpte jag dem också. Fast jag fick ge hela 2 Dirhams/rulle  =O)

Sist idag visar jag bilder på mina nya väskor! Jag är sååå glad över dem!Visst är de snygga? Jag kommer att njuta av att använda dem en lång tid framöver.

Imorgon ska jag visa lite bilder från själva resan, och berätta lite om mina upplevelser!4 kommentarer:

Ladyronja sa...

så roligta at lesa Agneta,der skulle man ha varit, ler

kram

Lena sa...

Tack för titten på alla-bra-ha-saker som du köpt.Måste vara ett eldorado att få shoppa loss med det utbudet.
Kram Lena

Agneta sa...

Roligt att läsa om dina fina inköp.

Rebecka sa...

HJÄLP! Jag är inte så mycket för shopping men med de priserna hade jag nog haft mycket med mig hem. Fast lika mycket som du hade jag nog inte kunnat "smuggla" förbi makens ögon och jag tvivlar på att han skulle vara så tillåtande. Vad ska du med allt det till? är hans ständiga kommentar.
Rebecka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...