måndag 10 mars 2014

"Wonky" houses!

En tjej på Quiltsnack var sugen på att sy hus, och då jag faktiskt inte gjort det tidigare, så tänkte jag att det väl kunde vara kul! Bort med mina stora quiltar på G och fram med rutiga tyger i lite murriga färger. Jag hade nämligen varit på ÖoB och köpt en canvastavla för ynka 20:- som jag tänkte skulle bli rolig om man sydde en quilt och fäste den. Små vinda och snea hus vore väl lite speciellt?

Sagt och gjort, jag hittade en tutorial hos "The sewing chick" som jag använde som grund för hur jag sydde husen, men sen blev de mer och mer fria, och det var verkligen jätteroligt att inte sy så himla noga. Mina husblock är 5"x5" och det fick ganska precis plats 9 stycken med 1" (osytt mått) som sashings emellan.

Det svåraste var att få till ramen runtom helt rakt, och jag lyckades väl inte helt 100%, men så tänkte jag att det kanske inte spelar så stor roll, när husen nu ser ut som de gör.


Jag vet inte varför de små hamnade i mitten, jag sydde på sidoremsorna hur som helst. Som tur var lutar i alla fall inte alla åt samma håll! Så, får jag några hyresgäster?

Agneta

5 kommentarer:

Gunilla.B sa...

Så häftiga hus!

Lena sa...

Husen är HELT FANTASTISKA!

Gunilla sa...

Kul hus. Ja jag kan väl tänka mig att hyra, bara golven är plana :-9
kram

Dollandesign sa...

En mycket tuff bonad med charmiga hus på, tycker jag!

Dollandesign

Rebecka sa...

Charmig lya uthyres. Passar dig som är kreativ, vill ha ett unikt boende och som inte behöver några räta vinklar. Du erbjuds likasinnade grannar och en fantastisk hyresvärd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...