fredag 14 mars 2014

Var bor quiltaren?

Jag jobbar vidare med mina hus och är precis färdig med kantning och uppsättning av min husquilt gjord i paper piecing. Då min bunt med rutiga tyger verkar vara evig så fick också de här lite större husen samma tyger - och än ser jag inget slut! Men det är helt ok, jag hittar säker på något annat projekt till dem!

Simon frågade om jag inte kunde göra ett lite gladare hus, och då väcktes tanken på att kalla quilten "Var bor quiltaren?" och avse att det hus som är lite gladare är just quiltarens hus!
Vet inte hur jag skulle fota för att få raka kanter i sidorna, för bonaden är helt kvadratisk oavsett hur det ser ut på bilden. Oavsiktligt råkade jag vända på mallen vid ett tillfälle och för att jämna ut det fick jag sedan sy flera block med fönster och dörr omvända. Himmelstyget tog helt slut (Yes, det första tyg som tar slut i år!) men alla andra tyger finns i massor... eller, massor och massor, jag vet att många skulle säga att min stash enkom består av scraps, då det är ytterst få tyger som jag har mer än 1 yard av, vilket är mitt normalmått när jag köper quilttyger. Jag tycker det finns en charm i att använda olika tyger i alla quiltar, det blir liksom mer liv i dem!

Sen har jag fyndat igen! På ÖoB (jo, jag går till andra affärer också, men det här är min favoritbutik för snabba inköp av det som fattas hemma och "bra att ha-saker" för hemmapularen). Så när jag var där sist så hade de satt upp blomsterfrön, små krukor och dessutom lagt dit en bunt med trädgårdshandskar ... Aha! Det där var inga trädgårdshandskar i mina ögon, utan alldeles perfekta quiltningshandskar, för bara 15:- dessutom - blev ett inköp såklart!
Handskarna fungerade utmärkt när jag quiltade, och trots att det står stl. 8 så är de ganska perfekta (har små händer). Det jag tyckte mest om är att det var superenkelt att få tag i tyget med dessa, till skillnad från mina gamla som har liksom plastade noppor, och de börjar ta slut. Dessutom ser de gamla ut som "Hej-kom-och-hjälp-mig" så jag hade verkligen behov att att fräscha upp dem.
Jag tycker så mycket om när jag hittar saker som egentligen är till för annat och som jag ser användning för i mitt skapande.
Det enda smolket var väl att det inte blev mycket till quiltning på den här bonaden, i-diket-körning räknar jag knappt som quiltning och sen blev den en stor stippling på bårderna... lite tråkigt, tycker jag.

Agneta


5 kommentarer:

Carin sa...

Fin huskvilt! Håller oxå på att försöka bli av med mina rutiga tyger just nu.
Kram

Lena sa...

Din husquilt är så härlig.Lite murriga färger,men det är också snyggt.Gillar också hus och kommer framöver att bli någon mer än den jag har.
Kram Lena

Gunilla sa...

Fin huskvilt!
Jag älskar rutiga tyger :-)
kram

Wivi sa...

Det blev bra med fönstren på olika ställen. Jag gissar att quiltaren bor i det mittersta huset :-)
Kram

Monkla sa...

Snygg , snyggare än jag förväntade mig. Vanligtvis tycker jag inte om det med hus men just din är så " färg glad" i mina ögon.
Instämmer med handskarna, dom är bra. Min man tittade på dom och frågade mig om jag verkligen ska ha dom i trädgården, dom är vita!!!. Sen sa jag att jag ska ha dom när jag quiltar. Ha en trevlig helg kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...