tisdag 14 maj 2013

Mors dag sista söndagen i Maj


Snart är det mors dag, och jag har som ni vet redan sytt lite grejer till min älskade mamma. Jag var ju en av vinnarna i Linnéas andra påsktävling, och de här fina hjärtbroderiet var ett av de jag fick. Men ett tomt hjärta säger ju inte så mycket, så jag diggade lite passande ord till min mamma och skrev ut på en disktrasa.

Det finns en massa fint och bra skrivet om mammor, ni vet sånt där man vill komma på själv - men man måste ju inte återuppfinna hjulet! Det här är lite av det fina jag hittat online.


Tro nu inte att vi är ensamma i Sverige om att fira våra mammor! Det gör man över hela världen, men vid olika tillfällen, och vissa länder har valt datum som sammanfaller med någon dag då kvinnor gjort något speciellt.
I USA firar man den 2:a söndagen i maj sedan 1908. Det har stora delar av världen tagit till sig och det finns över 90 länder som firar sina mammor den dagen.
I Norge firar man 2:a söndagen i februari.
I nästan alla öststater firar man mammorna den 8 mars, som ju sammanfaller med internationella kvinnodagen.
I de flesta länder i arabvärlden är det den 21 mars som gäller.

De flesta länder som firar mors dag gör det på våren, men det finns undantag - i Thailand firar man 12 augusti, för det sammanfaller med drottningens födelsedag.
Tredje söndagen i oktober är det dags för mammorna i Argentina att firas.
I Panama firar man den 8 december. Det gör man för att fira att Jungfru Maria avlades .(hon föddes den 8 september).
Allra sist ut är Indonesien, som firar alla mammor den 22 december.I Sverige firar vi sista söndagen i Maj, och jag hoppas att alla mammor känner vår kärlek och uppskattning för allt de gjort för oss.


Visst är det härligt när barnen konstaterar att "Du är världens bästa mamma!" Det gör mig faktiskt inte ett dugg att miljontals andra barn säger samma sak till sina mammor, för just för mina barn är jag just - världens bästa mamma, precis som min mamma är världens bästa mamma för mig!2 kommentarer:

Rose-Marie sa...

Underbara ord och broderi
Kram Rose-Marie

CARINA I OCKELBO sa...

så fint

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...