fredag 30 september 2011

Triss i stjärnor

Så heter mitt nya mönster och de ser ut så här:
Jag har så smått börjat med att sy lite julklappar också, men de kan jag ju inte visa här, i alla fall inte än! =O)

Imorgon är det första dagen i oktober, som också är Rosa bandet-månaden. Jag hoppas att ni allihopa köper minst ett "Rosa Band" för att stödja kampen mot bröstcancer. I år är formgivarna Lena Philipsson och hennes make "Odd Molly" Per Holknekt.
En av de allra modernaste accessoarerna just nu är ett skinnband med text, vilket Lindex smart hoppat på, men utformat det som ett stöd till Rosa Bandet. Så här ser det ut och det kostar bara 75 kr (modeskinnbanden kostar flera hundra!):


Jag är ju inte så speciellt förtjust i rosa, men just det här armbandet kan jag mycket väl tänka mig att ha!

För er som har en broderisymaskin så har ni chansen att visa er medkänsla för de drabbade och ert stöd till forskningen genom att brodera ut ett rosa band. Det finns massor av freebies, och jag har valt den frånVarför tycker jag det här är så viktigt? Jo, för ...
  • bröstcancer är den vanligaste cancerformen hos kvinnor
  • varje år får 7000 kvinnor bröstcancer i Sverige
  • varje dag diagnosticeras 15-20 kvinnor med bröstcancer - var nionde svensk kvinna

Har du varit på mammografi? Annars - boka genast tid! Det är väl värda kronor och minuter och gör inte ont och går väldigt fort. Svar på bilderna får du inom några veckor. Ett strutsbeteende är det dummaste du kan hålla på med!

Undersök dig själv regelbundet - minst en gång i månaden. Duschen är perfekt, tvåla in brösten och sträck sedan ena armen uppåt och undersök bröstet med fingrarna och fortsätt med det andra bröstet. Då känner du dina bröstkörtlar, och efter ett tag kommer du att känna igen och också uppmärksamma eventuella förändringar. Titta också på brösten framfrån i en spegel med armarna sträckta uppåt, så att du ser eventuella formförändringar.

Symptom som man ska kontakta läkare om man upptäcker:
  1. knöl i bröstet eller i armhålan som man inte känner igen som en körtel
  2. om bröstet ändrar form - någon del av huden blir indragen eller ser ut som ytan på en apelsin
  3. bröstvårtan dras in eller förändras
  4. blodig flytning från bröstvårtan
Ta hand om er och stöd forskningen genom att köpa ett rosa band (minst!) så att vi tillsammans kan fortsätta att hjälpa drabbade. Sedan Estée Lauder började med kampanjen 1991 i USA har kampanjen spridit sig över världen och i år är det nionde året som Rosa Bandets kampanj bedrivs i Sverige (började 2003) och hittills har det totalt genom åren samlats in hela 308 miljoner kronor. Fantastiskt - men tyvärr räcker ännu inte pengarna för att forskningen ska nå ända fram. Tänk bara, om alla i Sverige köper ett Rosa Band (köp också till dina barn och din make) så skulle det innebära 225  miljoner till forskningen!

Handlar du på ICA har de speciella Rosa Produkter under oktober, köp istället för de vanliga!


7 kommentarer:

Gunilla.B sa...

Ett sånt armband ska jag köpa. I går köpte jag det första rosa bandet. Visste inte att det fanns så många varianter.
Kram

Gunilla K sa...

Vilken jättesnygg duk!
Vad kostar det mönstret?
kram Gunilla

Unknown sa...

Flott duk med stjerner du har laget. Du er ei kreativ jente. Ønsker deg og dine en flott helg.

Ulla sa...

Skulle också vilja sy den läckra löparen.Mönstret?

Jullan sa...

Hej,
Vilken trevlig quiltblog du har! Jag har laddat ner ditt quilthjärta och glada symöss!! Tack för att du delar med dig!
Jag är helt ny i broderivärlden och funderar på att köpa mig en broderimaskin. Vet du var jag hittar sidor där jag kan ladda ner gratis i JEF format??
mvh Juliane

Agneta sa...

Hej Juliane,
det finns praktiskt taget obegränsat med gratis broderifiler, och formatet spelar mindre roll eftersom det finns gratis formatomvandlare online. Mitt bästa tips - gå med i broderilistan så får du tillgång till bl.a. en jättelång freebieslista jag har lagt upp där!

KRAM
Agneta

Ullan tilkut sa...

Hi! Greetings from Finland! I love the quilt!!! It's fantastic! Thank you for your lovely blog!!! It's so nice to find other quilters from other countries! Have a nice day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...