torsdag 6 februari 2014

Min "Venetian Tiles" är färdigquiltad!

Vad det känns kul när man sytt färdigt - resan dit är förstås också kul, men för mig känns det alltid extra kul när man kan ta fram en ny quilt för visning!
Jag valde att quilta på flera olika sätt på den här quilten, för jag kände att de ljusare partierna skulle framhävas mot mittendiamanterna. Så här blev täcket!


Det syns faktiskt redan på den här bilden (som nyfikna kan klicka på för en förstoring) att de ljusa partierna är tydligare jämfört med diamanterna. Jag knäppte också ett par närbilder på quiltningen - ser ni trådar som jag inte klippt av så stämmer det säkert, jag brukar ta täcket i knäet och klippa både fram- och baksidan, men det har jag inte gjort nu, eftersom jag ville hinna skriva inlägget innan jag börjar med matlagningen och går till jobbet.


Såhär är täcket quiltat, i varje diamant har jag sytt en "blomma" och de är nog olika varenda en - men det tycker jag är lite av charmen med att quilta själv på sin hemmamaskin. Visst drömmer jag som så många andra om en stor quiltningsmaskin, men vare sig plånbok eller utrymme fungerar, så det får bli en dröm för framtiden!


Kanske syns det här... jag har quiltat "berg och dalar" (har säkert något namn som jag inte vet ...) i en del av den inre bården, vilket gör att den syns lite tydligare, och det är ju fint. I yttre bården har jag quiltat en blomma liknande den i varje diamant, men bara med två stora och två små blad.

Det här var en jätterolig quilt och eftersom quiltningen är min favoritdel av arbetet så har jag nu flera täcken som står på kö, bara för quiltning, och det känns härligt! När jag tog fram vadden hittade jag flera toppar som jag inte haft vadd till, och nu är det bara att välja vilken jag ska ge mig på! 

Året har börjat toppenbra vad det gäller att sy och quilta och jag hoppas nu att det fortsätter så resten av mitt liv!! Om det är något jag njuter av så är det mina stunder i syrummet med alla tyger (som faktiskt just nu är vikta och färgsorterade - varenda ett!) och med alla mina quiltböcker och quilttidningar som inspiration.

En sak som jag testade när jag sydde på kantningen var att rulla ihop den och sätta den på ett av quiltbordets (alltså det som hör till maskinen, inte skrivbordet under) ben, och det var hur smart som helst! Inget trassel vare sig under fötterna på mig eller under stolens ben, det rekommenderar jag. Tipset har jag tagit från Pinterest och ni kan kika på det här. På den här anslagstavlan i mitt Pinterest har jag bara lagt upp tips och trick för sömnad, och det är en veritabel guldgruva, både för nybörjare och andra som vill lära sig mer och få idéer av hur andra gör.

Nu är det dags för middagstillverkning för det hinner jag inte/orkar jag inte göra efter mina timmar på Sportis. Vet inte om jag berättat det, men jag är koordinator för Sportis här i Stenhagen, där barn i åk 3-6 helt kostnadsfritt under en hel termin, får testa på olika sporter fyra dagar i veckan under två timmar. Vi erbjuder väldigt duktiga instruktörer och massor av häftiga sporter - vad sägs om amerikansk fotboll, parkour, vanlig fotboll, basket, gymnastik? På dagens schema står först racketsport (blir nog badminton) och sedan spelar vi innebandy i en timme. Det är superkul, både för mig och för barnen som deltar.
5 kommentarer:

Birgitta i Gävle sa...

Vilken snygg kvilt. Jag gillar ditt sätt att kvilta.
Tack för att du visade oss din ansdlagstavla. Så mycket matnyttigt det finns där.

Unknown sa...

åh så tjusig man blir stum!
kram gisela

Anonym sa...

Mycket snygg
Monika i Åryd

Quilt och Söm sa...

Verkligen lyckad quilt och quiltning! Jättefin tycker jag!

Lena sa...

Snyggt och fin quiltning!Trevligt att se dig på gång igen!
Kram Lena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...