onsdag 19 februari 2014

Att ta ett krafttag...

... kan ibland löna sig! Jag har ju i flera år varit "duktig" och renskurit och sorterat crumbs (smulor, för mig allting som är sybart mindre än 1½" brett), 1½" remsor och kvadrater, 2" remsor och kvadrater samt 2½" remsor och kvadrater. Men nu var det KNÖKFULLT i precis varenda låda - med andra ord, dags för krafttag!
Det enda som är färdigsytt är den här, och vad det är visar jag längst ner i inlägget!


Jag började med att färgsortera alla mina crumbs. Det tog ett par timmar. Sen pressade jag och sydde som en galning i flera timmar och nu ser crumbs-burken ut så här, till skillnad från hur en överfull burk ser ut!


Aha, någon vill se mer av innehållet. Ok!


När jag läste den här fantastiska boken - från 1997 - av Joyce Mori, blev jag genast sugen på att använda mina crumbs lite mer organiserat.


T.ex. blev jag väldigt inspirerad av den här bilden, där mitten på stjärnorna är just crumbs.


Eller kanske ska jag sy den här! En urläcker crumbsbonad.


Så när jag var färdig med den tog jag tag i min största samling scraps, nämligen 2½"-remsorna. Den här plastlådan går det knappt att få på locket på! Nu gör det inte så mycket, jag har under arbetet med att tämja scrapsen fått massor av nya idéer, så det här kommer också att gå åt.För övrigt har jag hängt upp en gammal hylla ovanför mina skärmattor (skulle helst ha en enda stor men jag ska skära ut de här först!). Min samling quiltlinjaler och templates är stor, och det gjorde att hyllan liksom gav efter ... NEJ! Men nöden är som bekant uppfinningarnas moder, så jag kollade i min digra boksamling, och minsann visade det sig att Nationalnyckeln hade exakt rätt storlek för att bli ett extra hyllstöd!


I de cerise miniplastburkarna snabbsorterar jag in scraps som sedan hamnar på rätt plats när miniplastburkarna är fulla. 5:- styck på ÖoB (som vi alltid kallat ÖB, bara ...).

Jag hade ju en massa 1½"-remsor också... och så skrev Gunilla till mig (tack för tipset!) att det är fint att sy logcabins av just det måttet - och jag kan inte annat än hålla med. Först blev det ett par framsidor till blivande grytlappar.


Sen blev jag "wild and crazy" och sydde "loggisar" i parti och minut - men inte de traditionella utan allt i lika breda (1½") remsor men i samma färgnyanser (nåja...). Alla de knalliga kommer att bli ett täcke, de gröna (som är många) blir antagligen en kasse. Men jag hade också ett brunt block som inte passade någonstans... 


Så då gjorde jag som jag brukar - sydde på utan något direkt mål, och snart hade remsorna blivit ett tyg och jag plockade fram blixtlås och vadd, vips - en ny necessär. Det halva bruna log cabin-blocket sitter i mitten omgivet av remsor och jag tycker faktiskt det blev rätt fint! Även hanken blev skapad av remsorna jag sytt för att göra något med blocket. Ja, så går det inte sällan till när jag skapar...


Agneta


5 kommentarer:

Gunilla sa...

Tänk så fint det alltid blir med log cabin block. Man kan ju blanda hej vilt!
kram

Marianne´s hantverk sa...

Fin nesse i mina färger.Blocken också fina.
Marianne
2

Gunilla.B sa...

Å så kul det är att sy av scraps!
Kram

Lena sa...

Såå många ideer du ger.Nu är huvudet ännu fullare och listan blir bara längre.Meeen,I love it!!!!!Nu har jag lockat in ännu en väninna i denna underbara värld.
TACK för mer inspiration!!!
Kram Lena i Kungsängen

Dollandesign sa...

Jag blev glad när jag läste Ditt inlägg och såg bilderna på de små block som Du sytt.
Din necessär är urläcker, tycker jag!

Dollandesign

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...