fredag 31 januari 2014

En Valentinduk av rester och en Jelly Roll Quilt!

Minsann uppdaterar jag idag också!!
Jag hade ju två toppar färdiga, och den ena har jag quiltat klart idag. Eftersom en Jelly Roll inte räcker till ett fullstort täcke om man inte lägger till, så blev det ett mystäcke, som Simon redan krävt att få till sitt. Det är kul att killarna gillar vad jag skapar. Här är täcket!


Om någon undrar varför jag draperat det i soffan så är det av skönhetsskäl! Eftersom jag quiltat väldigt tätt och har använt en fleecefilt som baksida, så har det dragit sig lite, och istället för att försöka platta till det så får täcket ligga så här. Det är väldigt mysigt i alla fall. Hela täcket förutom två ljusa tyger är ur samma Jelly Roll och till kantningen har jag valt ett tyg med amerikanska flaggor, då syns de inte så mycket, hahaha!

Quiltningen jag nu övat massor på är McTavishing som ni kan se på videon jag länkar till här. Den är rolig och går lätt att göra, men till min mysquilt gick det åt över 1000 meter övertråd och jag hade spolat upp 10 st undertrådsrullar - som inte räckte! 

På Valentinduken använde jag också McTavishingquiltningen, men lite tätare, och jag är jättenöjd med vad jag fick ihop av mina scraps. Alla remsor i duken är 2" breda och hjärtana är klippta ur en liten tygbit jag hade som precis räckte till dem och kantningen och sen var den slut.


Jag tror att man kan klicka på bilden för att om möjligt (fotografen ni vet, hahaha!) se quiltningen bättre, men lite syns redan nu!

Helgen som kommer blir rätt ovanlig mitt i innebandysäsongen, vi är matchfria! Det innebär att jag kommer att få massor av tid att slå ihjäl, och eftersom hela huset är städat och fejat, dammtorkat och dammsuget, så vet jag var jag kommer att vara .... den andra toppen jag tänkt på ligger "illa till". När jag tittade i mina lådor hittade jag faktiskt två fullstora toppar sydda av scraps - blå båda två, och de kanske också blir färdiga. För en gång skull har jag vadd så att det räcker - tack mamma! - men baksidestyg får jag antingen tillverka av rester (smart att bli av med bitar man ändå inte tror man kommer att använda) eller också kan det bli en tur till Quiltbiten, vilket ju alltid lockar! Som tredje alternativ skulle jag ju kunna quilta den mindre toppen med befintligt baksidestyg och istället göra en beställning från USA. Det vore kul eftersom jag gett mig själv köpstopp under praktiskt taget hela förra året (jag sydde ju inte så mycket heller...) så jag borde kunna unna mig lite nya tyger... Hm, vi får se vad det blir!

Middagen är färdiglagad, men innan vi käkar den ska vi iväg på innebandyträning, så det är dags att hoppa i träningskläderna alldeles strax.

Hoppas ni har det lika bra som jag, för med rent hus, middag klar och två färdigsydda saker idag + en massa mysiga tända ljus här hemma så känns livet faktiskt helt OK!

Agneta

5 kommentarer:

Unknown sa...

Tjusig!
kram Gisela

evaj sa...

Härlig quilt till en härlig kille!!Bambikram

Lena sa...

Snygg quiltning!Bra instruktioner på You Tube,men det behövs naturligtvis en hel del övning.
Kram Lena

Dollandesign sa...

Visst är det kul när man ser att något man sytt blir använt och uppskattat så som Ditt mystäcke blev!
Din Valentinquilt blev söt och jag ser Din härliga quiltning. Trevligt att ha en ny duk på bordet nu fram i februari månad.

Dollandesign

Ann-Marie sa...

Vad fint och vad roligt att barnen gillar det du gör. Mina barn blev nog "hemmagjortförgiftade" när de var små så de föredrar färdigköpt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...