onsdag 29 januari 2014

Scraps och lite hjärtan!

Även om jag inte uppdaterar i "normal" hastighet så syr jag, nästan varje dag! Över jul- och nyårshelgen blev det inte så mycket, men nu är jag igång igen!
Jag inledde våren med att kolla efter något att sy av scraps... och hittade en hel del i min Pinterest. Jag har lagt upp över 4600 bilder där - inte bara quilt, men mycket för sy- och pysselintresserade. Söker du inspiration är det en bra sida att besöka!
Den quilt jag föll för passade utmärkt för mina scraps. Jag började med att sy fourpatches av alla glada och knalliga rester 2½" långa remsor och även enstaka kvadrater i samma storlek. Dessa kombinerade jag med svarta rutor där jag sydde på vitt på motstående hörn. Nu räckte inte tyget riktigt - men scraps hade jag fler, så jag gjorde en egen lösning på problemet, som blev helt OK. Här är min scrapsquilt! Mönstret heter i original "Arkansas Crossroads". Quilten är fullstor enkelsängsquilt och jag frihandsquiltade den med bladformer som gör att det ser ut som cirklar. Vadden jag använder är den underbara bambuvadden som Quiltbiten har sålt. Färgerna är väldigt glada och klara, om det nu inte framgår så bra av min bild...


Av ett par scrapsrutor som blev över sydde jag en liten necessär. Snabbquiltad och snabbsydd, men ändå söt och användbar! Så här ser den ut!

Snart kommer "Alla hjärtans Dag" och då passar väl den här bonaden, Balihjärtan, (fast jag sydde bara en då jag bara hade ett upphäng) mönster av AnnaKa, toppenbra! Den hänger i köket.

Till den sydde jag en duk där jag inspirerades av AnnaKa:s mönster till bonaden. Inte så dum den heller!

Jag har sedan länge haft tyger som jag fått i present av flera av mina quiltande väninnor (Tack!!!) och de här två tygerna har länge velat bli "något". När jag såg DNA-mönstret på Pinterest så var det bara att köra igång. Jag sydde snabbt ihop den. Nu blev den väldigt lång (jag har ett stooort köksbord!) och då tog jag bort några rutor och istället sydde jag grytlappar som passar till av dem. Quiltningen blev väldigt fin, tycker jag, både på duk och grytisar. Jag tog 5"-rutor och sydde ihop två och två och sen är det bara att lägga mönstret - urenkelt, men så läckert. Skulle vara kul att sy mitten i en annan färg. Det går förstås att sy den i mindre bitar också, men jag ville använda mina härliga tyger!

Kass bild, jag vet ... men här kommer närbild på quiltningen i alla fall!

Grytlapparna valde jag att quilta med röd tråd, för att se om det blev någon skillnad.

Igår tog jag tag i ett länge önskat projekt! Jag har sedan resan till Dubai haft en Jelly Roll som jag gärna velat sy något av, och även till den hittade jag inspiration på Pinterest. Men den kommer en annan dag, jag blev inspirerad av Missouri Star Quilt Co:s tutorial till blocket, fast jag gjorde det större! Länk till blocket här.

Agneta7 kommentarer:

evaj sa...

Det du visar idag är så vackra alster men din scraps quilt föll jag för pladask!!Bra start på nya året!!Bambikramar

Dollandesign sa...

Det var flera fina saker som Du sytt och visar oss här i dag, tycker jag. Den stora quilten av scraps är väldigt läcker att titta på!

Dollandesign

Gunilla.B sa...

Härligt att du har kommit igång med sömnaden igen!
Kram
Gunilla

Monkla sa...

Vad rolig att du börjar sy igen det var länge sen vi fick titta alster och som vanlig är alla så snygga!!!!
Kram Monica

Rose-Marie sa...

Vad roligt att se dig sy igen. Du har varit saknad.
Jättefina alster som vanligt.
Kramar Rose-Marie

Gunilla sa...

Roligt att Du är igång igen! Du visar upp en massa fina saker!
kram

Lena sa...

Många trevliga saker du gjort och Hjärtesakerna var sååå läckra.Kul att höra av dig igen!Förresten,även om en månad har gått;GOD FORTSÄTTNING PÅ ÅRET!!!
Kram Lena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...