torsdag 17 november 2011

Från ett rimfrostigt Uppsala ...

... kommer dagens inlägg! Barnen fick dagen till ära inviga nya vinterjackorna och överdragsbyxorna. Först klagade de, men väl ute var de nöjda att ha ordentliga kläder - det var kallt!

Jag blev så inspirerad av Lottas inlägg om att brodera på handdukar, att jag letade rätt på de handdukar jag köpt till jul som ska vara i badrummet. På gästhandduken broderade jag ett broderi från Stitch it Cheaps holiday group. Den kan jag rekommendera! Broderierna är många (kommer ett gäng nästan dagligen!) och det är "serier" av broderier som passar höst/vinter/jul. Några exempel på broderierna ser du här. Det som är kul med dessa är att alla broderier kommer både som vanliga och redwork och många kommer dessutom som colorwork och applikationer. Ca 35 dollar (under 240 SEK) Mycket prisvärt, tycker jag.
Redworkbroderierna fungerar jättebra på disktrasor, och det blev ett gäng sådana också!

Det finns många olika sätt att brodera på disktrasor, men det som fungerar bäst för mig är att (i nya bågen 200x200 mm) spänna ett dubbelt lager rivbart. Sen lägger jag disktrasan så att den centreras enligt markeringarna och ritar runt disktrasan. Sen skär jag ut strax innanför rutan så att det blir ett hål. Slutligen så vänder jag på bågen och sätter fast bred vanlig tejp från undersidan, så att halva tejpen går in på disktrasans baksida.
Sen är det bara att köra hur många disktrasor man vill - tejpen räcker länge.

Jag använder uteslutande Wettextrasor som jag broderar på avigsidan av, har testat andra, men de blir fula direkt. Jag återanvänder inte disktrasor, när de varit framme i någon vecka byter jag, så de hinner aldrig bli äckliga stinkande bakteriehärdar! En gång fanns det storpack (10 stycken) Wettextrasor utan text eller mönster, men det har aldrig hänt igen - synd för oss brodöser!

Några närbilder för att ni ska se hur välgjorda broderierna är:


Jag ska fortsätta att brodera vanliga handdukar till julen, så att det blir ett snyggt i badrummet över jul i alla fall!
5 kommentarer:

Quiltepigen sa...

Hvor ser det rigtig flot ud dine broderier.
Tror jeg må igang med lidt karklude hi.

@GNETH@ sa...

Jättefina broderier Agneta.

Här säljer CityGross vita (utan mönster) wettexdukar i "lösvikt", dom har en stor binge full mitt på golvet. 4 för en tia tror jag det var dom kostade eller ev 5 för en tia. Så har du ett CG i närheten kan det vara värt att kolla.
Agneta

2ne sa...

Koselig håndkle og kluter du har laget med maskinbroderier. En koselig blogg og titte innom, du er nå på min bloggliste og er også en følger.
Ønsker deg et riktig godt nytt år :-)

Floridatjej sa...

Gott Nyt ÅR, jag älskar din lilla festväska, delar du med dig av mönstret ? säljs det ?

2ne sa...

Hei igjen :-)
Lurer på hva slags brodermaskin du har - skal ut på markedet og se etter ny maskin og lurer på om du har noen gode tips?
Ha en fin dag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...