fredag 11 november 2011

Lite julpyssel

Som jag berättat kommer jag och kära grannen att engagera barnen i kvarteret med lite pyssellördagar under vinterhalvåret, och vi kommer att pyssla både med tyg och papper. Jag har förberett de här små hängena att ha i granris eller i granen, eller varför inte som en liten gåva i julkorten?
Hängena är gjorde i dubbel filt, och barnen ska få lära sig att sy langettstygn för hand. Vissa delar är sydda på maskin, men bara med raksöm, så att alla barn ska få testa att sy på en symaskin också - vad gör man inte för att locka dem till sömnadens underbara värld? Hängena är pyttesmå, ca 10-12 cm stora, och jag har sytt dit pyttepärlor för hand.

I Dubai fanns ju "allt" och där hittade jag de här söta polkagrispärlorna, som jag tycker passar utmärkt fint som dekoration på julstrumpans överdel.

Vi kommer att börja pyssla den 19 november, och jag tror att vi då kommer att hålla på lite med scrapbooking, i form av personliga och söta julkort, med både pärlor och band och filtbitar som dekorationer, pysslet ovan kör vi i december, strax före jul!

Jag tror och hoppas att barnen ska gilla mina idéer! Får lov att rita ihop mallar och instruktioner, så att barnen kan behålla dem för framtida bruk!


6 kommentarer:

Gunilla K sa...

Så jättesöta!
kram Gunilla

Squirrels do Sew sa...

Det blir säkert "jättepoppis"
Lotta

Jenny sa...

Vilken bra idé att ordna pyssel! Jag kanske snor dina idéer. Tack för inspiration och lycka till med "värvandet" av nya sytokiga :-) / jenny

SusanLotus sa...

Hej Agnetha!
Vill bara önska Dig lycka till på min blogcandy-dragning som sker under dagen. Tack för att du ville vara med.
Kram Sussie :)

Anonym sa...

Jättesöta
Kram Rose-Marie

InGa sa...

Veldig fint julepyssel du har lagd.
Jeg syr juleströmper nå på kveldene, ikke ulikt dine i filt.
Vil gjerne väre med på din mailliste om quiltetips.
Hilsen Ingrid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...