onsdag 9 maj 2012

Galna idéer!

Det är så roligt att titta på galna projekt som människor runt om i världen hittat på! Vissa är halvtokiga, men de allra flesta är heltokiga!

Vi börjar med att kika på den här bilen - från Dubai. Den är täckt med UAE-mynt och värdet av dem uppgår till över 40000 kr. Det har gått åt 10 kg lim och tiden det tagit kan man bara föreställa sig!


Att täcka bilar med annat än plåt är populärt! Ni som syr och quiltar har säkert sett den här snyggingen - önskedrömmen (?) för alla quiltare:

Så alla ni som har lite överblivna block, det är bara att gå ut till bilen och börja mäta ut var blocken passar!

Har du istället lite överblivna tygbitar som du inte vet var de ska vara, så här det här väl en idé så god som någon!

För de som hellre virkar finns det förstås också alternativ:


Har du en knappsamling som heter duga kanske du får samma idé som skaparen av den här bilen. Mannen - Dalton Stevens - drabbades av sömnproblem i femtioårsåldern, och för att ha något att göra började ha sy fast knappar, först på en tröja och sen har han fortsatt med allt möjligt av bara farten och nu när han är i 80-årsåldern håller han fortfarande på! Han har som bilden visar till och med förberett sin egen kista!Nähä, knappar är inte din melodi? OK, vad sägs då om att ta några (läs jättemånga) note-it block och täcka en bil med dem?

Har du för mycket pengar som du inte vet var du ska göra av? Du kan ju börja med att köpa diamanter och om du har råd kan du göra samma sak som den här galna bilägaren gjort!


För dyrt? Ja, det har du nog rätt i - men då kan du istället ta barnens gamla leksaker som ändå bara ligger och skräpar och få till följande skapelse:


Den blomstertid nu kommer, och om du inte har en trädgård att vara i så får du skapa en sådan!


Antagligen får han vattna bilen en hel del - men han slipper ju tvätta den! En annan som får vattna sin bil är den som saknade gräsmatta men som ändå hittade på en lösning:


En fungerande penna är ibland svår att uppbringa när man behöver den, men om man spar alla uttorkade pennor kan man fixa sig en bil med den här stilen:


Om ni som jag har legoälskande barn hemma, så vet ni precis hur (stoppa in lämpligt starkt ord här!) ont det gör att kliva på en legobit, om än så liten. Då är det bättre att täcka bilen med dem:


Jag avslutar med en lyxbil, i dubbelbemärkelse - det gick åt över 18 kg guld och bilen körs av en rysk affärsman.


Varför visar jag de här? Jo, jag tycker det är härlig med människor som faktiskt vågar leva ut en idé som av de flesta skulle kallas heltokig! Det är befriande, tycker jag!

Sist - men inte minst - man kan ju täcka något som ligger många av oss närmare hjärtat - fast man kanske inte tar sin allra dyraste vän till det här projektet:


För övrigt har jag bara sett vår bil täckt i en sak ...

4 kommentarer:

Gunilla K sa...

Tack för underbart tokiga bilder... men ska jag vara helt ärlig så föredrar jag nog min bil naturell:)))) Men jag fick en ide för makens pennor!!!!
kram Gunilla

Wivi sa...

Ja inte har de ont om pengar om de kan täcka bilen med guld eller diamanter. Törs de åka omkring på sta'n i dem och parkera på gatan?
Gamla pennor har jag gott om men ingen bil att klistra dem på.
Kram

Grete sa...

Hvilken fantastisk serie med bilbilder! Jeg må nok si at blomsterbilen tiltalte meg veldig! Ren og klar i farger og linjer....... Og ideer til å dekorere symaskinen, når den en gang byttes ut med en ny.
Takk for titten!

Mirre Syr sa...

Underbar bildkavalkad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...