lördag 20 juli 2013

Muggmatterallyt färdigsytt!

Fick ett härligt tjockt kuvert i brevlådan igår, och då jag såg avsändaren - Anne-Marlen - så förstod jag att lyckat stått mig bi - jag hade vunnit möjligheten att delta i muggmatterallyt! Kul! Jag rev upp kuvertet och fick se en herrans massa tyger - både i min smak och ... kanske inte...


Men då jag såg ett par tyger som låg jämte varandra så gick hjärnan igång.


Simon hängde med upp till syrummet och sydde snabbt ihop en egen mugrug - inspirerad av mammas tygviftande, antar jag. Här är Simons muggmatta! Gissa om hans mamma är stolt och glad över att någon faktiskt gillar att sy, mer än hon själv!!


Men jag hade det inte lika lätt. I högen fanns ett par fantastiska tygbitar med "kaktext" på - men hur jag än försökte fick jag inte till det, så istället kollade jag i min stash - och minsann fanns det inte ett tyg där som verkligen flirtade med de tyger jag valt ut. Till det valde jag en restbit av ett knalligt grönt tyg och sen var det bara att sy ihop.


Väl klar kändes det som om något saknades... men vad? Hur skulle jag få det ännu mer "kaffe"? I sommar har vi som traditionen bjuder åkt på kryssning med Cinderella och Viking line, och jag har bokat ännu en kryssning med dem, och med det i bakhuvudet så kom jag på hur jag skulle göra. Lat eller fiffig - jag valde att skapa ett snabbt broderi med bara "Ka", inte hela ordet, utan precis som Viking Line gör - de som är här vet hur kaffetokig jag är och de förstår genast!Så för er som tycker att det verkar kul att delta - skriv en kommentar på det här inlägget innan juli månads slut, så kanske tyghögen, både den som jag fick - om än lite reducerad - tillsammans med de tyger jag lagt till helt plötsligt dyker upp i din brevlåda! Du måste ha en blogg för att kunna vara med i muggmatterallyt.
Här är en lista på de som redan deltagit:

 1. Sy-Immi startade rallyt i april 2012
2. första som vann var Wivis pyssel,
3. nästa var Gunilla sömnad o katter
4. så kom turen till Hill Valley Quilter
5. nästa vinnare var Agnetas werk
6.  och därefter Annettes syhörna,
7. nu kom turen till Farmor quiltar
8. som skickade vidare till Mimpen syr o scrappar
9. och därefter Gunilla-sytanten
18. Lappat o Klart
19. Agnetaquiltar

(nästa deltagare får gärna kopiera listan och lägga in i bloggen.
Det är alltid skoj att se hur rallyt går vidare. 
Jag tror att det fungerar att kopiera, klippa ur och sen klistra in i ditt blogginlägg)

För övrigt har jag spenderat många timmar i köket - jag har bakat små spritskakor och mördegskakor i långa banor, och tycker att det är fantastiskt kul!

9 kommentarer:

farmors sa...

Klart jag vill vara med en gång till :)

Gunilla sa...

Så Simon har börjat sy. En fin matta fick han ihop, precis som sin mamma!
Jag är gärna med en gång till.
kram

Ullis sa...

Jättesnygga muggmattor du och Simon sytt! Det är kul när barnen vill vara med och sy! Jag vill gärna vara med i dragningen. Kramar Ullis

Immi sa...

Himla snygga mattor ni sytt både två. Visst vill jag vara med en gång till trots att jag startade det:O)) Kram på er..

Wivi sa...

Och jag vill vara med, jag som var den första att ta stafettpinnen.

Eva sa...

Wow snygga, både dina och Simons. Det är kul när barnen(söner) också vill använda symaskinen.
Jag vill så klart prova lyckan och få vara med i muggmatterallyt.
Kram Eva

Jenny sa...

Fina grejer ni gjort, båda två! Verkar smart sätt du syr på - quiltar du efter du vändsytt? Hur får du till vadd etc i så fall? Skriv gärna och berätta! Kram Jenny

Agneta sa...

Fina muggmattor du har sytt! Jag gillar det gröna tyget som du har lagt till. Kul att se listan med muggmattorna som har sytts sedan jag var med och vann. Det var kul att sy muggmattor så jag är gärna med och hoppas på att vinna en gång till.
Jag har också bakat i dag. I kylskåpet fanns en burk med äppelmos som behövde användas så det blev en kaka med äppelmos i. En varm kakbit med vaniljglass till blev det till kaffet i dag.

http://frihet1953@blogspot.com sa...

jättefina muggmattor du och sonen har sytt. Och alla andra som har haft turen och vinna och sy. Så även lilla jag vill vara med i utlottningen,
Kram fr Lola

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...