måndag 7 april 2014

Ufff... äntligen ett färdigt UFO!

Jag sydde en jättestor topp i ett mönster jag tycker är så vackert, för minst två år sedan och sen blev toppen liggande. Länge! Men så i helgen bestämde jag mig för att bli färdig och alldeles nyss sydde jag fast det sista av kantningen. Det var väldigt "bängligt" att quilta, i en vanlig symaskin, men den får duga till vardags!
Att fotografera den var stört omöjligt, tills jag kom på att jag ju kunde stå i trappen, för att få med den till största delen i alla fall. Alla block är sydda av marinblå och beige resttyger, men det gör att den liksom glänser, tycker jag!


Quiltningen syns förstås inte på den övre bilden, men på den nedanför här kan man se bättre hur jag quiltat. Det syns också hur många olika tyger jag verkligen använt, skulle tro att det är uppåt 40 tyger totalt, om inte fler.


Så skönt att ha ännu ett UFO färdigt, och den här har ju varit ett riktigt "långkok" - men nu är den färdiglagad och jag kan ge mig på nästa projekt. Om det blir ett UFO till eller något helt nytt har jag inte ännu bestämt mig för!



torsdag 3 april 2014

Babyankomst i full fart!

Ibland går saker och ting lååångsamt, men andra gånger går det fortare än man tänkt sig! När goda vänner skulle ha sin nya baby hade jag redan förberett ett täcke (toppen) men eftersom det blev som det blev med ankomsten så valde jag helt nya tyger.

Babyn var fullgången och de väntade bara på att det skulle bli dags - men så ville det sig annorlunda och en bilkrock gjorde att förlossningen kom igång och babyn föddes med ett akutsnitt. Mor och far och baby mår bra och det känns skönt att veta.

Jag valde att ta fram tyger med stjärnor och raketer - en jelly roll och en layer cake jag hade i den stilen, inköpta i Dubai, passade utmärkt - för visst hade babyn kommit som en raket! Täcket passar för en spjälsäng, så det kommer att räcka länge i tid.

 
Jag har maskinbroderat en liten märklapp på baksidan också. Visst hittade jag det perfekta baksidestyget? Så himla gulligt med naiva tecknade djur och bokstäver.
 
 

 
Men det fanns en stor mängd tyg kvar (och gör det ännu efteråt) så jag sydde snabbt ihop en liten blöjväska och ett kuddvar. Nu vet jag ju att små barn inte ska ha kuddar, men han växer väl till sig.
 
 
 
Jag valde att inte quilta kuddvaret för att det ska vara så mjukt som möjligt.
 
 
Nu återstår bara att boka tid med mottagarens föräldrar, men eftersom Anton är lite hostig så väntar vi ett slag - Malek lär väl inte växa ur täcket i första taget!
 
 
Agneta
 
 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...