måndag 12 november 2012

Rudolf maskinbroderier

Med åldern inser jag att det faktiskt känns som om tiden går allt fortare. Om bara några dagar fyller jag 46 år - och vad har dom åren tagit vägen? En hel del timmar har jag i alla fall spenderat i syrummet med både sömnad och digitalisering - en härlig "egentid" som jag försöker att unna mig dagligen, eller så ofta det går i alla fall. I några dagar har jag nu digitaliserat Rudolf, och har precis en hel färdig kollektion. Här är bild på applikationen.

I kollektionen ingår lite annat "godis" också, bl.a. har jag digitaliserat en muggmatta med Rudolf på! Alla broderierna är olika (alltså inte bara olika storlekar, utan separat digitaliserade). Här ett annat exempel:

I kollektionen finns det sju broderier och lite idéer till vad man kan göra med dem, och för er som är sugna har jag satt priset till 75:-, vilket jag hoppas ska passa alla intresserade! Maila mig agnetaquiltar@gmail.com så ska jag berätta hur du får tag i broderierna. Jag har konverterat till de vanligaste formaten (vp3, vip, hus, pes och jef) men kan inte fixa till art, så har ni en Bernina så måste ni själva konvertera.

Vintern lyser med sin frånvaro, det är bara kallt, kladdigt och allmänt ruggigt ute - och mörk till på köpet. Redan nu har jag gjort av med mer än 100 värmeljus, men jag har fått ett nytt favoritljus - "Woodwick".

Ljuset brinner i 100 timmar, doftar underbart och som grädde på moset har det ingen veke utan en liten träbit som man tänder, och det gör att det sprakar som en öppen spis. Det finns i flera storlekar (mellanstorleken på bilden) från 49:-. Jag köpte mitt ljus från den snabba webbutiken I Tid och Rum som jag verkligen kan rekommendera. Portofritt om man handlar för mer än 499:- dessutom.


onsdag 7 november 2012

Ibland tar man en paus ...

... som blir mycket längre än man tänkt sig!

Det har varit lite mycket runtomkring som gjort att det inte blivit mycket sytt, och ett välstädat syrum (!) är inte inspirerande för mig. Nåväl, jag har i alla fall sytt liiite grand, och det blev ett nytt mönster! Jag är ju ett julfreak av största mått, och nu är det julsömnad och julpyssel för mig för hela slanten. Jag har tusen idéer som bara måste hitta tid.
Mönstret jag skapat är en löpare som jag kallat "Rudolfs löpare" och när ni ser bilden så förstår ni säkert varför jag döpte den till det.
Eftersom applikationen blev så söt så håller jag just på att digga den till maskinbroderier i olika versioner - redwork, colorworks och delvis fylld. Ska fixa till en applikation också.

Rudolf är söt, tycker jag!
Redworkvarianten är färdig för 240x110-bågen, men jag ska göra en liten för pyttebågen också och en större variant.

Här är inspirationslåten:



Lämnar inget löfte om när jag bloggar igen, för då stämmer det inte - men tillbaka kommer jag - såklart!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...