fredag 1 juni 2012

Skrytlappar!

Jag använder gärna mina scraps, speciellt de små bitarna, och då gäller det att hitta på projekt där man inte behöver så stora bitar. För mönsterklubbens medlemmar kommer nu det här mönstret:


Namnet kom jag på då en väninna tyckte att de grytlappar jag har i köket är för fina att använda, "Är de bara till skryt?"
Nu behöver de ju inte bara vara skrytlappar, jag syr dem för att använda dem också! Det är ett jättekul projekt, och jag har också diggat ett par broderier för att sy dem. Här är en bild på det ena broderiet:
Jag gillar ju caféer och allra mest det man kan köpa där!  =O) Hoppas ni ser både jordgubbstårtan och den goa chokladtårtan med körsbären.

Men en rätt lång period nu har jag scrappat kort. Dels för att det är rolig, men allra mest för att jag behövt kort till alla möjliga presenter, till barnens kamraters födelsedagar, till flera studentfester och även på beställning. Det är jättekul, men jag aktar mig fortfarande noga för att bli lika frälst av scrapbooking som av quiltning, för det vare sig hinner jag eller har råd med. Det finns tusentals fina grejer man kan köpa för att göra korten till det där lilla extra, och jag kollar ständigt på utbudet, även om jag inte köper något (än ...). Mest förtjust är jag i de där stansarna som fungerar precis som gammaldags hålslagare, man sätter den längs med kanten på kortet och trycker till för att få ett fint mönster. Se här:


Stans från Fiskars, som kan köpas hos Kristinas Scrapbooking för 149:-

På samma ställe finns den här underbara stansen för 219:-


Martha Stewart, ni vet hon som kan allt inom sömnad, pyssel, trädgård, matlagning - ja, det mesta som jag gillar faktiskt, har skapat ett gäng superfina stansar, speciellt de som är för hörnen av papperet tycker jag är fantastiska:
De här finns att köpa i Sverige, bl.a. hos Scrapbruket.

Martha Stewart förresten, ni vet väl att hon (ja, hennes företag då) varje dag skickar ut tips och trick till intresserade, i olika kategorier. Jag som har för mycket prylar och som är rätt oorganiserad (u n d e r d r i f t ! ! !) tycker mycket om hennes "organizing tips". Du kan prenumerera på dem och många andra dagliga nyhetsbrev genom att klicka här. Hennes "Daily craft" är också kul att få i inboxen!

Men som sagt, jag försöker hålla mig till lapparna och maskinbroderierna, så gott det går!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...