torsdag 17 november 2011

Från ett rimfrostigt Uppsala ...

... kommer dagens inlägg! Barnen fick dagen till ära inviga nya vinterjackorna och överdragsbyxorna. Först klagade de, men väl ute var de nöjda att ha ordentliga kläder - det var kallt!

Jag blev så inspirerad av Lottas inlägg om att brodera på handdukar, att jag letade rätt på de handdukar jag köpt till jul som ska vara i badrummet. På gästhandduken broderade jag ett broderi från Stitch it Cheaps holiday group. Den kan jag rekommendera! Broderierna är många (kommer ett gäng nästan dagligen!) och det är "serier" av broderier som passar höst/vinter/jul. Några exempel på broderierna ser du här. Det som är kul med dessa är att alla broderier kommer både som vanliga och redwork och många kommer dessutom som colorwork och applikationer. Ca 35 dollar (under 240 SEK) Mycket prisvärt, tycker jag.
Redworkbroderierna fungerar jättebra på disktrasor, och det blev ett gäng sådana också!

Det finns många olika sätt att brodera på disktrasor, men det som fungerar bäst för mig är att (i nya bågen 200x200 mm) spänna ett dubbelt lager rivbart. Sen lägger jag disktrasan så att den centreras enligt markeringarna och ritar runt disktrasan. Sen skär jag ut strax innanför rutan så att det blir ett hål. Slutligen så vänder jag på bågen och sätter fast bred vanlig tejp från undersidan, så att halva tejpen går in på disktrasans baksida.
Sen är det bara att köra hur många disktrasor man vill - tejpen räcker länge.

Jag använder uteslutande Wettextrasor som jag broderar på avigsidan av, har testat andra, men de blir fula direkt. Jag återanvänder inte disktrasor, när de varit framme i någon vecka byter jag, så de hinner aldrig bli äckliga stinkande bakteriehärdar! En gång fanns det storpack (10 stycken) Wettextrasor utan text eller mönster, men det har aldrig hänt igen - synd för oss brodöser!

Några närbilder för att ni ska se hur välgjorda broderierna är:


Jag ska fortsätta att brodera vanliga handdukar till julen, så att det blir ett snyggt i badrummet över jul i alla fall!




fredag 11 november 2011

Lite julpyssel

Som jag berättat kommer jag och kära grannen att engagera barnen i kvarteret med lite pyssellördagar under vinterhalvåret, och vi kommer att pyssla både med tyg och papper. Jag har förberett de här små hängena att ha i granris eller i granen, eller varför inte som en liten gåva i julkorten?
Hängena är gjorde i dubbel filt, och barnen ska få lära sig att sy langettstygn för hand. Vissa delar är sydda på maskin, men bara med raksöm, så att alla barn ska få testa att sy på en symaskin också - vad gör man inte för att locka dem till sömnadens underbara värld? Hängena är pyttesmå, ca 10-12 cm stora, och jag har sytt dit pyttepärlor för hand.

I Dubai fanns ju "allt" och där hittade jag de här söta polkagrispärlorna, som jag tycker passar utmärkt fint som dekoration på julstrumpans överdel.

Vi kommer att börja pyssla den 19 november, och jag tror att vi då kommer att hålla på lite med scrapbooking, i form av personliga och söta julkort, med både pärlor och band och filtbitar som dekorationer, pysslet ovan kör vi i december, strax före jul!

Jag tror och hoppas att barnen ska gilla mina idéer! Får lov att rita ihop mallar och instruktioner, så att barnen kan behålla dem för framtida bruk!


torsdag 10 november 2011

Agnetas festväska!

Året går mot sitt slut (!) det är en dryg månad till jul, och jag tror att många redan kört igång med julsömnad. Med helgernas intåg, och då räknar jag från advent, så brukar det bli många fester och tillfällen att träffa nära och kära, och vad passar då bättre än en festväska?

Som årets sista mönster i mönsterklubben kommer den här lilla godingen!

Festliga tyger, en proffsig sammansättning som jag länge funderat på hur jag skulle få till, och dessutom möjlighet att variera med lappteknik, applikationer och den går att använda också utan axelremmen. Jag lägger just sista handen vid steg-för-steg-instruktionen, men framåt kvällen borde alla medlemmar ha mönstret i sina inboxar!


tisdag 1 november 2011

Tack för alla era bidrag till kampanjen!

När jag startade "min" Rosa Bandet-kampanj fanns en fråga om målbelopp. Jag skrev 5000 kr och höll tummarna för att det skulle bli i närheten i alla fall! Jag lyckades nästan exakt pricka - idag stod det 4900 kr här jämte.
Rosa Bandet pågår till och med 4 november, och vill ni ha broderierna - 100 st - så sätter ni in 100 kr på "mitt" konto - länkat här till höger.

Mitt tack är att vi tillsammans gjort något som visar att vi sytjejer har hjärtan - och rejält stora och generösa sådana. Jag fick dessutom det här fina diplomet idag från Cancerfonden - och det måste ni som hjälpt till förstås också få del av!

Eftersom jag vill att broderierna ska vara exklusiva för just Rosa Bandet kommer de INTE att finnas att köpa efter 4 november, så vill ni ha dem så är det dags att slå till!

En ovanligt bra dag - jag fick också ett ursäktsbrev från Q-park där de skrev av böterna, jag berättade om i det här inlägget. Så skönt att det faktiskt FINNS kloka människor!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...